Nieuwe collega?

Een zorgvuldig gekozen domeinnaam is gemakkelijk te onthouden en draagt bij aan een professionele uitstraling. Voor een domeinregistratie, betaal je jaarlijks een vergoeding. Vervolgens kun je deze domeinnaam parkeren voor later gebruik, de domeinnaam koppelen aan een website hosting account, doorverwijzen naar een andere domeinnaam of bijvoorbeeld alleen gebruiken voor een mooi e-mail adres@jouwdomeinnaam.nl.

Domeinnaam extensies

Er zijn vele soorten domeinnamen, allemaal met eigen achtervoegsels ofwel “extensies” zoals bijvoorbeeld .nl, .be of .com. Deze extensies behoren meestal aan een specifiek land en worden uitgegeven door een instantie ter plaatse die hiervoor verantwoordelijk is. Elk land en uitgevende instantie kent eigen regels, procedures en tarieven.

Domeinregistratie restricties?

De meeste landen hebben registratie van hun domeinnaam extensie helemaal vrijgegeven. Bij enkele landen gelden restricties, zoals het moeten beschikken over een lokaal vestigingsadres.

Domeinnaam kiezen en registreren

Het kiezen van een goede domeinnaam kan een belangrijke beslissing zijn. Over het algemeen geldt dat een domeinnaam zo kort mogelijk, gemakkelijk te onthouden en eenvoudig te spellen moet zijn. Indien een naam vaak verkeerd wordt gespeld, is het raadzaam om de verschillende varianten allemaal vast te leggen als domeinnaam en door te laten linken naar de correcte domeinnaam.

Verder is de keuze van de extensie erg belangrijk. Een domeinnaam gericht op de Nederlandse markt heeft vrijwel altijd de .nl, en soms de .com extensie. Het kiezen van deze extensies verhoogt de herkenbaarheid en in de meeste gevallen de vindbaarheid van jouw website.

Bescherm jouw (merk)naam

Domeinnamen worden vaak gereserveerd om deze te beschermen. Het is immers voor iedereen mogelijk om een domeinnaam te registreren. Het beschermen kan nuttig zijn voor een merknaam die men in de toekomst wil gaan gebruiken.

Verder wordt een merknaam die in gebruik is als .nl domeinnaam ook vaak vastgelegd in de .be, .de, .com en .net extensies om te voorkomen dat een andere partij verwarring kan veroorzaken door de merknaam onder deze extensies te registreren. Een compleet overzicht van onze domeinnaam extensies.

Goedkoopste .nl domeinregistratie ter wereld

xel biedt al jaren het goedkoopste .nl domeinregistratietarief in Nederland. Voor € 3,95 excl. BTW per jaar is jouw domeinnaam in jouw bezit. Voor dit bedrag kun je ongeveer 57 seconden een jurist inschakelen. Voorkomen is dus voordeliger dan genezen! Buiten het feit dat we het goedkoopste .nl domeinregistratie tarief hebben, zijn er ook vele andere voordelen van het vastleggen van een domein bij xel.