Voordelen van het registreren van een .biz domeinnaam extensie

  • Professionele domeinnaam
  • Internationaal zichtbaar
  • Iedereen kan een .biz domeinnaam registreren

Een professionele uitstraling met uw .biz domeinnaam

De .biz domeinextensie is afgeleid van het woord business. Deze domeinnaam extensie is in 2001 in het leven geroepen om bedrijven de kans te geven om zich meer te profileren als een professionele zakelijke onderneming.

Andere internationale extensies die zich minder specialiseren op bedrijven zijn; .org, .net en de .info extensie

Iedereen kan een .biz domeinnaam registreren

Hoewel de .biz domeinextensie bedoelt is voor zakelijke bedrijven, kan iedereen een .biz domeinnaam registreren.

De uitgevende instantie van de .biz domeinnamen is Neustar. Zij hebben ook bepaald dat de domeinnaam minimaal 3 karakters maximaal 63 karakters mag bevatten. Voor de .biz extensie kun je alleen domeinnamen registreren die bestaan uit letters, cijfers en het minteken (-). Het minteken mag niet als eerste karakter of als laatste in de domeinnaam gebruikt worden.

Kijk snel via de domeincheck of jouw gewenste .biz domein nog beschikbaar is!

Een website maken? Bestel een hostingpakket bij jouw .biz domein

Je hebt ook hosting nodig als je een website wilt bouwen. xel heeft een scala aan hostingpakketten, waardoor er altijd wel een is die goed bij jouw wensen past. Wil je een WordPress website bouwen en heb je behoefte aan ondersteuning op WordPress? Dan zijn de premium WordPress hostingdiensten iets voor jou. Heb je geen ondersteuning nodig of een kleiner budget? Kies dan een normaal hostingpakket. Bij alle hostingpakketten, behalve de lite versie, zitten enkele one-minute-scripts. Met zo’n script kun je WordPress of Joomla met een paar drukken op de knop installeren.

Na het kiezen van een .biz domein heb je de mogelijkheid om een hostingdienst aan jouw bestelling toe te voegen.