De .com domeinextensie

De .com domeinextensie is de populairste domeinextensie ter wereld. Er zijn al meer dan 100 miljoen .com domeinnamen vastgelegd. Oorspronkelijk was de .com domeinextensie alleen bedoeld voor commerciële organisaties met een internationaal karakter. Tegenwoordig kun je voor elke website en taal de .com extensie gebruiken, maar Engelstalige websites zijn nog steeds de norm.

Voorwaarden aan een .com domeinregistratie

Een .com domeinnaam moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Je mag in een .com domeinnaam alleen cijfers, (hoofd)letters en het minteken (-) gebruiken (de domeinnaam mag niet beginnen of eindigen met “-”). Daarnaast mag je domeinnaam uit minimaal 2 en maximaal 63 karakters bestaan. Een .com domeinnaam registreren? Controleer dan meteen via onze domeincheck of je gewenste .com domeinnaam nog vrij is.

Hoeveel kost een .com domeinnaam bij xel?

Heb je een beschikbare .com domeinnaam gevonden? Dan kun je die gemakkelijk vastleggen voor een vast tarief van € 15,95 per jaar. Voor dit bedrag kun je de domeinnaam parkeren voor later gebruik. Wil je een .com domeinnaam doorverwijzen naar een website? Dan betaal je € 1,49 per maand extra.

Betrouwbare website hosting met maximale service

Om een domeinnaam te koppelen aan een website heb je website hosting nodig. Hosting staat voor een eigen stukje internet op het krachtige platform van xel. Je bent direct verzekerd van een betrouwbare en veilige website.

Bij xel kun je kiezen tussen diverse hostingpakketten die verschillen in grootte en prijs; voor ieder wat wils. Wil je je eigen website bouwen? Dan start je al met bouwen vanaf € 7,45 per maand met ons basic start pakket. Liever een WordPress website bouwen en antwoord krijgen op al jouw WordPress gerelateerde vragen? Dan kun je al aan de slag vanaf € 10,00 per maand met ons WordPress start pakket.

Een andere domeinextensie registreren?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je ook kiezen voor andere populaire internationale extensies, zoals .info, .net en .eu. Ga je een Nederlandstalige website bouwen? Dan is het verstandig om een .nl domeinnaam of .be domeinnaam vast te leggen. Met onze domeincheck controleer je tientallen extensies tegelijkertijd.