De .be domeinextensie

De .be extensie is de nationale extensie van België. De Belgische Vereniging voor Internetdomeinregistratie (DNS.BE) is de uitgevende instantie van de .be domeinnaam en daarmee verantwoordelijk voor de registratie van alle .be domeinnamen. Het registreren van een .be domeinextensie kun je bij allerlei registrars doen, waaronder xel. In totaal zijn er al meer dan 1,5 miljoen .be domeinnaam vastgelegd.

Voorwaarden aan een .be domeinregistratie

Bij het verzinnen van een .be domeinnaam moet je met een aantal voorwaarden rekening houden. Je mag in een .be domeinnaam alleen cijfers, (hoofd)letters en het minteken (-) gebruiken (de domeinnaam mag niet beginnen of eindigen met “-”). Daarnaast mag je domeinnaam niet minder dan 2 of meer dan 63 karakters bevatten. Gelukt? Bekijk direct of jouw perfecte .be domeinnaam nog beschikbaar is via onze domeincheck.

Een sterke .be domeinnaam?

Een sterke domeinnaam maakt het makkelijk om je website en onderneming goed in de markt te zetten. Over het algemeen zijn er twee soorten domeinnamen: beschrijvende domeinnamen en merkgerelateerde domeinnamen. Beschrijvende domeinnamen beschrijven je website, diensten of het product dat je aanbiedt. Merkgerelateerde domeinnamen bestaan voor het grote deel uit verzonnen woorden, zoals Microsoft. Dus, jij mag het zeggen. Kies je voor een beschrijvende of merkgerelateerde domeinnaam? Je kunt in de domeincheck controleren of jouw sterke .be domeinnaam nog vrij is.

Hoeveel kost een .be domeinnaam bij xel?

Heb je een beschikbare .be domeinnaam gevonden? Dan kun je die gemakkelijk vastleggen voor € 9,95 per jaar. Voor dit bedrag kun je de domeinnaam parkeren voor later gebruik. Wil je een .be domeinnaam laten doorverwijzen naar een website? Dan betaal je € 1,49 per maand extra.