De .nl domeinextensie

De SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is verantwoordelijk voor de uitgifte van .nl domeinen. Deze stichting wordt ook wel een registry genoemd. Het registreren van een .nl domeinextensie kun je alleen bij registrars doen, zoals xel. De .nl extensie is de meest gebruikte domeinextensie in Nederland en volgens het onderzoek van McAfee de veiligste domeinextensie in vergelijking met andere TLD’s (Top Level Domains). Er zijn al bijna 6 miljoen .nl domeinnamen vastgelegd.

Voorwaarden aan een .nl domeinregistratie

Je moet bij een .nl domeinnaam rekening houden met een aantal voorwaarden. Zo mag je in een .nl domeinnaam alleen cijfers, (hoofd)letters en het minteken (-) gebruiken (de domeinnaam mag niet beginnen of eindigen met “-”). Daarnaast moet je domeinnaam uit minimaal 2 en maximaal 63 karakters bestaan. Heb je een .nl domeinnaam voor ogen? Controleer dan of je domeinnaam nog vrij is via onze domeincheck.

Een andere domeinextensie registreren?

We adviseren je om voor een Nederlandstalige website een .nl domeinextensie te registreren. Toch kunnen andere extensies voordelen hebben of dé oplossing zijn als jouw perfecte .nl domeinnaam al bezet is. Zo kun je een internationale versie van je website plaatsen op een .com domeinnaam. De .biz extensie is handig voor professionele (commerciële) bedrijven, de .net extensie voor organisaties met meer vestigingen en de .info voor informatieve websites. Bij xel kun je al deze domeinextensies registreren om jouw website goed in de kijker zetten.