De .eu domeinextensie is in het leven geroepen om ruimte op het web te creëren voor websites die als doelgroep Europeanen hebben.

De .eu extensie is een initiatief van de Europese Commissie. De uitgever van de .eu extensie is de European Registry of Internet Domainnames, ook wel EURid genoemd. Een .eu domeinnaam is perfect voor jou als je een internationale website hebt of wilt bouwen die zich richt op Europeanen.

Jouw eigen .eu domeinnaam registreren

De .eu domeinextensie is sinds 2006 beschikbaar voor elke inwoner van de Europese Unie. Er zijn al meer dan 3,3 miljoen .eu domeinnamen geregistreerd. Dit maakt de .eu na de .de extensie en de .nl extensie de populairste domeinextensie binnen Europa.

Via de domeincheck kun je in enkele stappen een .eu domeinnaam vastleggen.

Waarom een .EU domein registreren?

  • Veel sterke domeinnamen zijn nog vrij
  • Je geeft direct aan wie jouw doelgroep is
  • De hoeveelheid .eu domeinnamen groeit
  • Meer dan 3 miljoen domeinen actief

Voorwaarden van .eu domeinregistratie

Niet elke .eu domeinnaam kan geregistreerd worden.

Zo kunnen er geen geografische en politieke namen vastgelegd worden. Verder zijn er diverse domeinnamen gereserveerd voor de Europese Commissie en de EURid.

Een .eu domeinnaam mag maximaal uit 63 tekens bestaan en mag alleen bestaan uit letters, cijfers en het minteken. Bekijk snel via de domeincheck of jouw gewenste .eu domeinnaam nog vrij is. Is de domeinnaam nog beschikbaar? Dan kun je de domeinnaam in een paar klikken kopen.

Hosting bij jouw .eu domein

Als je een website wilt bouwen, heb je ook een hostingpakket nodig.

xel heeft tientallen hostingpakketten. Zo kun je kiezen voor een van onze WordPress hostingpakketten (waar je WordPress ondersteuning krijgt), een van onze multi-hosting pakketten (als je meerdere websites wilt hosten) of een van onze normale hostingpakketten.

Kies na het registreren van een .eu domeinnaam, een van de hostingpakketten en begin direct met het bouwen van een website.

Wat is een domeinnaam en wat is hosting?

Een domeinnaam is het webadres van een website. En hosting is de plek waar de bestanden van de website opstaan. Hosting zorgt dat jouw website overal ter wereld bereikbaar is. En de domeinnaam zorgt dat men de website kan bezoeken.

Andere domeinnaam extensies vastleggen

Er zijn honderden soorten extensies. De .eu domeinextensie is er één van. Met de extensie kan je aangeven voor wie de website is en wat voor soort website het is. Zo richt de .nl extensie zich op Nederlanders en de .info is de extensie voor informatieve internationale websites. xel biedt tientallen soorten domeinextensies aan. Je kunt ze hier bekijken.

Wil je controleren van jouw .eu domeinnaam nog beschikbaar is? Gebruik dan de domeincheck.