Xel Media

Overzicht van de populairste domeinnaam extensies

Bij Xel Media heeft u de keuze uit meer dan 50 diverse domeinnaam extensies. Buiten de populaire domeinnaam extensies, zoals de .nl en de .com, om bieden wij ook minder bekende domeinnaam extensies aan, zoals de .cc en de .asia extensie.

Met de domeincheck kunt u in één oogopslag zien welke extensies nog beschikbaar zijn. Elke beschikbare extensie kunt u vervolgens gemakkelijk vastleggen tegen een voordelig tarief.

Vragen & Advies

030 - 267 17 10

Is uw domeinnaam nog vrij?

De populairste domeinnaam extensies

Hieronder kunt u een korte uitleg over de populairste landelijke en algemene domeinnaam extensies vinden.

.nl domeinnaam

De .nl domein extensie is afgeleid van het woord Nederland (Netherlands). De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is verantwoordelijk voor de uitgifte van de .nl domeinnaam. De .nl domeinnaam is het meest geschikt voor Nederlandstalige websites. Anno 2013 zijn er al meer dan 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd.

.be domeinnaam

De .be extensie is afgeleid van het woord België (Belgium). De Belgische Vereniging voor Internetdomeinregistratie (DNS Belgium) is verantwoordelijk voor de uitgifte van de .be domeinnaam. De .be domeinnaam is het meest geschikt voor Belgische websites. Momenteel zijn er al een miljoen .be domeinnamen geregistreerd.

.eu domeinnaam

De .eu extensie is afgeleid van het woord Europa (Europe). De European Registry of Internet Domain Names (EUrid) is verantwoordelijk voor de uitgifte van de .eu domeinnaam. De .eu domeinnaam is het meest geschikt voor websites waaruit de doelgroep bestaat uit Europeanen. Momenteel zijn er al meer dan 3.3 miljoen .eu domeinnamen geregistreerd.

.com domeinnaam

De .com extensie is afgeleid van het woord commercieel (commercial). Verisign is verantwoordelijk voor de uitgifte van de .com domeinnaam. De .com domeinnaam is de meest gebruikte domeinnaam ter wereld en is geschikt voor websites met een internationaal karakter. Momenteel zijn er al meer dan 91 miljoen .com domeinnamen geregistreerd.

.net domeinnaam

De .net domein extensie is afgeleid van het woord netwerk (network). Verisign is de beheerder van de .net domeinnamen en zorgt ook voor de uitgifte hiervan. De .net domeinnaam is het meest geschikt voor websites (van organisaties) die bestaan uit een internationaal netwerk. Momenteel zijn er al meer dan 13.5 miljoen .net domeinnamen registreert.

.org domeinnaam

De .org domeinnaam extensie is afgeleid van het woord organisatie (organization). De Public Interest Registry (PIR) beheert elke .org domeinnaam en zorgt voor de uitgifte hiervan. De .org domeinnaam was oorsprongeklijk bedoeld voor non-profit organisaties. Toch kan iedereen een .org registreren. Momenteel zijn er al 8.7 miljoen .org domeinnamen geregistreerd.

.info domeinnaam

De .info domeinextensie is afgeleid van het woord informatie (information). Afilias Limited is verantwoordelijk voor de uitgifte van de .info domeinnaam. De .info domeinnaam is het meest geschikt voor websites die voornaamst informatieverstrekkend zijn. Er zijn momenteel al meer dan 7.2 miljoen .info domeinnamen geregistreerd.

.biz domeinnaam

De .biz extensie is afgeleid van het woord business (handel). Neustar is verantwoordelijk voor de uitgifte van de .biz domeinnamen. De .biz domeinnaam is het meest geschikt voor commerciële websites met een internationaal karakter. Er zijn momenteel meer dan 2 miljoen .biz domeinnamen geregistreerd.

.es domeinnaam

De .es domeinnaam extensie is afgeleid van het woord Spain (Spanje). Het Spaanse Network Information Center (ESNIC) is verantwoordelijk voor de uitgifte van de .es domeinnamen. De .es domeinnaam is het meest geschikt voor Spaanstalige websites. Er zijn momenteel meer dan 1.2 miljoen .es domeinnamen geregistreerd.

.de domeinnaam

De .de extensie is afgeleid van het woord Deutschland (Duitsland). De Deutsches Network Information Center (DENIC) is verantwoordelijk voor de uitgave van de .de domeinnaam. De .de domeinnaam is het meest geschikt voor Duitstalige websites. De .de is de op een na populairste domeinnaam op het internet. Momenteel zijn er al meer dan 14 miljoen .de domeinnamen geregistreerd.

.co.uk domeinnaam

De .co.uk extensie staat voor commercial United Kingdom. De uitgever van de .co.uk domeinnamen is Nominet. De .co.uk domeinnaam is het meest geschikt voor commerciële websites waarvan de doelgroep heel het Verenigd Koninkrijk is. Er zijn momenteel meer dan 9.1 miljoen .uk domeinnamen geregistreerd.

Populaire domeinenextensies

.nl3,95Nederlandcontroleren
.be7,00 Belgiëcontroleren
.eu12,00Europacontroleren
.nu35,00Nieucontroleren
.com12,00Commercieelcontroleren
.de12,00Duitslandcontroleren
.it20,00 Italiëcontroleren
.net12,00Netwerkcontroleren
.co.uk12,00Verenigd Koninkrijkcontroleren
.us22,00Verenigde Statencontroleren

© 1999 - 2014 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden