Wanneer een .de domeinnaam registreren?

Ben je van plan om de Duitse markt te betreden? Dan is het verstandig om een .de domeinnaam vast te leggen. De ccTLD (de nationale extensie) van Duitsland is de .de. Er zijn al meer dan 15.700.000 .de domeinnamen vastgelegd. De .de extensie is afgeleid van het Duitse woord voor Duitsland (Deutschland).

De populariteit van de .de domeinnaam extensie

De .de extensie is het populairste ccTLD ter wereld. De tweede plaatst gaat naar de .uk extensie en op de derde plaatst staat de .nl. De .de is zo populair dat het na de .com extensie de populairste extensie onder alle domeinnaam extensies is.

De geschiedenis van de .de extensie

De .de extensie werd in 1986 geïntroduceerd. De beheerder van de .de extensie is DENIC. Sinds 23 oktober 2009 staat de DENIC toe dat eenletterige, tweeletterige en cijfer domeinnamen geregistreerd mogen worden.

De Duitse markt

Duitsland heeft de sterkste economie en de grootste bevolking van Europa. Het BNP (bruto nationaal product) van Duitsland behoort zelfs tot de top van de wereld. De domeindichtheid van de .de extensie is 1 op 5. Dit betekent dat er per 5 inwoners van 1 domeinnaam is vastgelegd. Hoewel de .de domeinextensie een van de populairste extensies ter wereld is, is de domeindichtheid lager dan die van Nederland. Die is namelijk 1 op 3.

Wat is een sterke domeinnaam?

Een sterke domeinnaam is gemakkelijk te onthouden. Over het algemeen geldt; hoe korter de domeinnaam, hoe gemakkelijk het te onthouden is. Verder zou de domeinnaam makkelijk uit te spreken moeten zijn en zo min mogelijk streepjes ( – ) bevatten. Wij adviseren om maximaal één streepje in een domeinnaam te gebruiken.

Tips voor het vastleggen van een .de domeinnaam

Het kan lastig zijn om een vrije .de domeinnaam te vinden. Wij hebben daarom wat tips verzameld om uw zoektocht naar een sterke beschikbare .de extensie wat makkelijker te maken.

Zo kun je een niet-bestaand woord vastleggen ( treeds.de). Je kunt ook een bestaand woord met een niet-bestaand woord combineren (treedsrechtsanwalt.de). Je zou twee zelfstandig naamwoorden kunnen combineren, een werkwoord met een zelfstandig naamwoord of een lidwoord met een zelfstandig naamwoord. De combinaties zijn eindeloos.

Direct een .de domein vastleggen

Heb je een domeinnaam in gedachten? Gebruik dan de domeincheck om direct te zien of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.