Wat kost een domeinnaam per jaar? En hosting?

Het registreren van een domeinnaam is de eerste stap naar een eigen website of weblog. Het vastleggen van een domeinnaam is zo gedaan. Via de onderstaande domeinnaam check kunt u binnen enkele seconden de beschikbaarheid van uw gewenste domeinnaam checken. Is de domeinnaam die u graag zou willen hebben vrij? Klik dan op 'bestellen' en doorloop het gehele bestelproces in minder dan 5 minuten.

Vragen & Advies

030 - 267 17 10

Is uw domeinnaam nog vrij?

Wat kost een domeinnaam per jaar?

Xel Media heeft het goedkoopste vaste .nl domeintarief van de wereld. Voor het vaste bedrag van €3,95 per jaar bent u de eigenaar van een .nl domeinnaam. Buiten de .nl domeinnaam om, kunt u tientallen andere extensies, zoals de .com, .be en .net, voor een voordelige prijs vastleggen. Wanneer u de domeincheck gebruikt, ziet u direct de beschikbaarheid van de domeinnaam en de kosten van alle extensies die Xel Media aanbiedt.

Wat is een domeinnaam eigenlijk?

Een domeinnaam is een unieke naam dat een bron, zoals een website, identificeert. U kunt een domeinnaam vergelijken met een huisadres. Wanneer een domeinnaam het huisadres is, dan is hosting het huren van een stuk grond waar u uw website op kunt bouwen.

De SIDN en de kosten van een domeinnaam

De SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) beheert en registreer alle .nl domeinnamen. Zij zijn als registry verantwoordelijk voor het stabiel functioneren van de .nl domeinnaam. Bij de SIDN kunt u geen domeinnamen kopen, dat kan alleen bij partners van de SIDN, zoals Xel Media. Deze partners worden ook wel registrars genoemd. De registrar moet per .nl domeinnaam een vast bedrag betalen aan de SIDN. De registrar mag zelf prijs bepalen welke prijs zij voor een .nl domeinnaam vragen. De kosten van een .nl domeinnaam kan daardoor erg verschillen per registrar.

Wat kost hosting?

Wilt u een website bouwen? Dan heeft u naast een domeinnaam, een hostingpakket nodig. Hosting kunt u vergelijken met het huren van een stuk grond aan een weg (het internet) waar u uw website op kunt bouwen.

Xel Media heeft meer dan 8 verschillende hostingpakketten. Alle hostingpakketten kunt u opdelen in twee groepen;

  • Normale hosting
  • Premium WordPress hosting

Normale hosting is hosting zoals iedereen het kent. U krijgt een stuk schijfruimte waar u uw website op kunt plaatsen en wij zorgen dat uw website dag en nacht bereikbaar is. Wij hebben vier standaard hostingpakketten. De prijs van het goedkoopste hostingpakket is €2,25 per maand en de prijs van het grootste pakket is€11,95 per maand. Wilt u een WordPress website bouwen? Dan heeft u minimaal het online starter pakket, van €4,45 per maand, nodig. WordPress kunt u vervolgens installeren met een one-minute-script.

Premium WordPress Hosting

Premium WordPress hosting gaat verder. Bij Premium WordPress hosting installeren wij WordPress voor u. Verder krijgt u meer schijfruimte en wordt uw website op een geoptimaliseerde server geplaatst. Hierdoor is uw website meer dan 10% sneller dan bij een normaal hostingpakket.

Het grootste verschil zit in de service. Waar we bij een normaal hostingpakket u ondersteuning bieden op technisch gebied, krijgt u bij Premium WordPress hosting ook ondersteuning op het gebied van WordPress. Gaat u zelf uw website bouwen of onderhouden en loopt u ooit eens ergens vast? Heeft u bijvoorbeeld een vraag, zoals; “Hoe plaats ik een inschrijfformulier in de sidebar?”. Dan belt of mailt u naar de servicedesk van Xel Media en dan helpen zij u snel verder.

Welke domeinnaam extensie moet ik registeren?

Theoretisch gezien kunt u bijna elke extensie gebruiken voor elk doeleinde. U zou een .de domein vast kunnen leggen en er een Nederlandstalige website op zetten. Echter is het verstandig om een extensie te kiezen die bij het doel van uw website past. Bouwt u een Nederlandstalige website? Dan is het verstandig om een .nl te nemen. Is de .nl bezet en kunt u geen andere domeinnaam bedenken? Kies dan voor een populaire algemene extensie, zoals de .com, .org, .eu, .net, .info.

Waarom kiezen voor een passende extensie of een populaire extensie?

1. U geeft aan wat voor soort content men kan verwachten

Bij een .nl verwachten ze een Nederlandstalige website, bij een .de Duitse en bij een .com meestal een Engelstalige website. Men heeft over het algemeen een voorkeur aan een website in hun eigen taal.

2. Gemakkelijker te onthouden

Wanneer u uw website promoot, wordt de extensie minder goed onthouden dan de domeinnaam zelf, omdat de domeinextensie bijna altijd hetzelfde is in een land. Zo verwacht men bij een Nederlandstalige website of bedrijf een .nl domeinnaam. Andere populaire extensies zijn ook makkelijk te onthouden, maar wanneer u kiest voor een minder bekende extensie, zoals een .directory, .biz of een .lu, dan is de kans er dat de url van uw website niet onthouden wordt. Dit is niet ideaal voor de marketing van uw website.

Wat kost elke domeinnaam extensie?

.nl
€ 3,95
.be € 7
.eu € 12
.nu € 35
.com € 12
.de € 12
.it € 20
.net € 12
.co.uk € 12
.us € 22

Domeinnaam registreren?

Wilt een domeinnaam kopen? Gebruik dan de domeinnaam check om te controleren of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. De domeincheck controleert, wanneer u een check uitvoert, direct de beschikbaarheid van alle extensies die Xel Media aanbiedt. Zo ziet u direct welke extensies er vrij zijn en welke u kunt registreren. De prijs van elke domeinnaam extensie wordt naast de beschikbaarheid van de domeinnaam getoond. Is uw gewenste domeinnaam bezet? Dan kunt u direct de domeincheck weer gebruiken om een andere domeinnaam op beschikbaarheid te checken. Heeft u moeite met het verzinnen en kiezen van een domeinnaam? Bekijk deze domeinnaam tips. 

Populaire domeinenextensies

.nl 3,95 Nederland controleren
.be 7,00 België controleren
.eu 12,00 Europa controleren
.nu 35,00 Niue controleren
.com 12,00 Commercieel controleren
.de 12,00 Duitsland controleren
.it 20,00 Italië controleren
.net 12,00 Netwerk controleren
.co.uk 12,00 Verenigd Koninkrijk controleren
.us 22,00 Verenigde Staten controleren

© 1999 - 2018 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden