.NL

.NL domein registreren

Xel Media hanteert het goedkoopste vaste .nl domeintarief van Nederland. U betaalt voor een .nl domeinnaam slechts €3,95 per jaar. Geen eenmalige actie, maar een vaste lage prijs.

Wilt u een .nl domein registreren? Gebruik dan de domeincheck om direct te zien of uw gewenste .nl domeinnaam nog beschikbaar is.

Is uw domeinnaam nog vrij?

Wanneer een Nederlandse domeinnaam (.NL) registreren?

De .nl extensie is de meest gebruikte domeinextensie in Nederland. Ga voor een .nl domeinnaam als u een Nederlandstalige website gaat bouwen.

De .nl domeinextensie

De .nl domeinextensie is volgens het onderzoek van McAfee de veiligste domeinextensie in vergelijking met de  TLD’s (Top Level Domain) van ongeveer dezelfde omvang. Anno 2013 zijn er al meer dan 5.000.000 .nl domeinnamen vastgelegd. De .nl domeinnaam staat in de top 10 van de meest populaire ccTLD’s (country code top-level domain) ter wereld.

De uitgever van de .nl domeinnaam

De SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) zorgt sinds 1996 dat alle .nl domeinnamen en e-mailadressen wereldwijd bereikbaar zijn. De SIDN zorgt ook voor de uitgifte van de .nl domeinen. U kunt geen .nl domein registreren bij de SIDN, dat kan alleen bij een van de  aangesloten registrars, zoals Xel Media.

Eisen aan een .nl domein

  • Uw domeinnaam mag alleen cijfers, letters en het minteken(-) bevatten
  • Het minteken mag alleen tussen twee cijfers en/of letters staan
  • Uw domeinnaam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 63 tekens

Er zijn genoeg domeinnaamcombinaties mogelijk. Bekijk of uw domeinnaam nog vrij is via de domeincheck van Xel Media.

Overige domeinnaam extensies

Voor iedere Nederlandstalige website is een .nl domeinnaam aan te raden. Toch kunnen andere domeinextensies voordelen hebben of een uitstekende aanvulling zijn op een .nl domeinnaam.

Zo kunt u een internationale versie van uw website plaatsen op een .com domeinnaam. Er zijn meerdere domeinextensies voor internationale websites. Zo is de .biz extensie voor professionele (commerciële) bedrijven, de .net voor organisaties met meer vestigingen, de .info voor informatieve websites en de .be domeinnaam voor Belgische websites.

U kunt al deze domeinextensies registreren bij Xel Media en uw website op uw manier op de kaart te zetten. Gebruik de domeincheck om een .NL domeinnaam te registreren.

Populaire domeinenextensies

.nl 3,95 Nederland controleren
.be 7,00 België controleren
.eu 12,00 Europa controleren
.nu 35,00 Niue controleren
.com 12,00 Commercieel controleren
.de 12,00 Duitsland controleren
.it 20,00 Italië controleren
.net 12,00 Netwerk controleren
.co.uk 12,00 Verenigd Koninkrijk controleren
.us 22,00 Verenigde Staten controleren

© 1999 - 2018 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden