Hoe kun je WordPress, thema’s en plugins (automatisch) updaten

Updates voegen niet alleen nieuwe functies toe, ze fixen ook bugs en repareren ook gevonden gaten in de beveiliging van de plugin, thema of van WordPress zelf.

Hoe langer je wacht tot je een plugin update, hoe groter het risico wordt, omdat steeds meer kwaadwillenden op de hoogte zijn van de gevonden gaten in de beveiliging. Daarnaast kan het niet updaten van je WordPress installatie, thema en plugins ook leiden tot een niet goed werkende website. Zo kan het voorkomen dat een formulier voor het bestellen of reserveren niet meer werkt en je hierdoor mogelijk klanten verliest.

Je kunt WordPress, thema’s en plugins zelf updaten of automatisch laten updaten.

Updates handmatig bijwerken in WordPress

In het dashboard van jouw WordPress website kun je een overzicht terugvinden van de updates die bijgewerkt moeten worden. Je dient dus regelmatig in te loggen en te controleren of er nog updates openstaan en deze vervolgens handmatig bij te werken.

Het is ook verstandig om een back-up van jouw website te maken voordat je iets gaat updaten.

Hoe update je een plugin handmatig?

  • Log in op het dashboard van jouw WordPress website.
  • Klik vervolgens in het linkermenu op Dashboard en daarna op Updates
  • Selecteer de updates die je wil doorvoeren en klik op Nu Updaten.

Updates automatisch laten updaten door xel

Wanneer je een WordPress Compleet, Groei of Veilig pakket hebt, dan kun je er ook voor kiezen om de updates automatisch uit te laten voeren. Je hebt dan geen omkijken meer naar het up-to-date houden van jouw website en je ontvangt altijd een mail wanneer de updates zijn bijgewerkt.

  • Log in op jouw xel omgeving.
  • Selecteer de gewenste domeinnaam uit het overzicht (heb je maar één domeinnaam, dan is deze stap niet van toepassing).
  • Klik vervolgens in het linkermenu op Automatische updates en volg de instructies op het scherm.

Heb je nog een vraag of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk.