E-mail instellen bij xel

Bij een website hoort een professioneel e-mailadres.

Om e-mail te kunnen ontvangen en verzenden moet je eerst:

Wat is het verschil tussen een mailbox en een e-mailadres?

Een mailbox kan je vergelijken met een huis

Wil je post ontvangen aan huis? Dan heb je een adres nodig. En daar blijft het voor de meeste mensen bij. Je hebt dan één mailbox nodig en één mailadres.

Maar, het kan zijn dat je thuis onderneemt en/of er iemand anders bij je woont. Dan zijn er meerdere geadresseerden (mailadressen), die op dezelfde plek moeten aankomen. En zo kan je meerdere mailadressen koppelen aan één mailbox. Alle mail komt dan aan op dezelfde plek, maar heeft een andere adressering.

Maar er zijn andere mogelijkheden.

Twee voorbeelden

Stel, je bent een ZZP’er en je hebt jouw naam als domeinnaam. Je wilt een zakelijk en een privé e-mailadres.

Dan maak je eerst een mailbox aan. Daarna maak je twee mailadressen aan, bijvoorbeeld peter@bergkamp.nl en info@bergkamp.nl. Beide mailadressen koppel je aan dezelfde mailbox, omdat je jouw mail vanaf één plek wilt ontvangen en versturen.

Stel, je bent een ondernemer en hebt drie medewerkers in dienst.

Dan maak je voor iedere werknemer een unieke mailbox aan. Iedereen krijgt zijn of haar eigen ruimte. Je wilt namelijk niet dat iedereen elkaars mail ontvangt. Daarna maak je voor iedereen een eigen e-mailadress aan, zoals vera@schilderwerk, en koppel je die met een unieke mailbox. Komt er een nieuwe medewerker bij? Dan maak je weer een nieuwe mailbox aan en een nieuw mailadres.

E-mail instellen bij xel

  1. Lees hier hoe je een mailbox aanmaakt.
  2. Lees hier hoe je een e-mailadres voor jouw mailbox aanmaakt.

Stap 3 (optioneel): email ontvangen en versturen via Gmail, Outlook, Hotmail etc.

Na het instellen van jouw e-mail kan je mailtjes ontvangen en verzenden via webmail.xel.nl.

Veel mensen prefereren om hun mailtjes te ontvangen en verzenden via het e-mailprogramma die zij ook privé gebruiken, zoals Gmail, Outlook of Hotmail.

Om dit voor elkaar te krijgen kan je een van de onderstaande handleidingen gebruiken.

Extra informatie over e-mailadressen, mailboxen en POP/IMAP

E-mailadressen

U heeft diverse mogelijkheden bij het instellen van e-mailadressen. U kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen instellen en koppelen aan één of meerdere van uw mailboxen. Het is ook mogelijk om e-mail te forwarden naar een extern e-mail adres. U kunt ook e-mail adressen laten uitkomen in meerdere mailboxen of naar meerdere externe e-mail adressen.

Mailboxen

Alle mailboxen bij xel zijn standaard 250MB groot. Voor elke mailbox is er een aparte loginnaam en wachtwoord zodat verschillende personen onafhankelijk van elkaar e-mail kunnen ophalen en versturen. Onze mailboxen kunnen gebruikt worden met alle e-mail clients die de standaarden van POP3 / IMAP volgen. U kunt dus ook met uw mobiele telefoon uw e-mail probleemloos ophalen.

POP/IMAP

Alle mailboxen van xel kunnen zowel als POP3 en als IMAP gebruikt worden. Het verschil is dat met het POP protocol berichten in principe uit de mailbox verwijderd worden nadat deze zijn opgehaald. Met IMAP wordt er een kopie van de mailbox gecreeerd op de client. Elke keer dat mail opgehaald wordt, worden de berichten op de clients gesynchroniseerd.

Hoe stel ik mijn email in? Lees hier meer over het instellen van uw e-mail