Afbeeldingen toevoegen

Afbeeldingen en foto’s laten een pagina leven. Ze visualiseren jouw boodschap, waardoor de inhoud beter wordt begrepen.

Afbeelding toevoegen in WordPress?

Er zijn drie mogelijkheden om een foto toe te voegen aan een pagina in WordPress.

  • Via Bestanden uploaden
  • Via de Mediabibliotheek
  • En via HTML

De snelste manier om een afbeelding of foto toe te voegen aan WordPress is door boven het tekstveld op ‘Media toevoegen‘ te klikken.

afbeelding toevoegen

Als u een plaatje geselecteerd heeft, kan deze daarna nog op maat gemaakt worden voor het blogbericht of pagina. De titel van het plaatje kan veranderd worden, alsmede het onderschrift en de beschrijving. Ook kan er een alt-tekst toegevoegd worden (zodat het plaatje opgepikt wordt door zoekmachines) (1).

Daarnaast kan de indeling en het uiterlijk veranderd worden (2). U kunt aangeven hoe het plaatje uitgelijnd moet worden ten opzichte van de tekst, waar de link naar moet verwijzen, en hoe groot het plaatje moet zijn. Daarnaast kunt u zelfs de afbeelding zelf nog bewerken (3). Dit kan met een paar beperkte functies.

afbeelding toevoegen bewerken

Het beheren van alle media

Als u alle afbeeldingen wilt ordenen of verwijderen, dan zit u goed in het menu Media. Deze is te vinden in de taakbalk van WordPress.

afbeelding toevoegen media menu

Op deze pagina kunt u alle afbeeldingen beheren en uploaden. Als u met de muisaanwijzer over een plaatje zweeft, komen alle acties naar voren: bekijken, bewerken en verwijderen. Er kunnen ook meerdere afbeeldingen geselecteerd worden om deze in het dropdown-menu Acties tegelijk te verwijderen.

Het uploaden van een nieuwe afbeelding gaat via Nieuw Bestand. Dit gaat verder precies hetzelfde als in een blogbericht of pagina.

Bewerken van afbeeldingen via HTML

Er is nog een manier waarop afbeeldingen bewerkt kunnen worden, en dat is via HTML. Daarmee is er volledige controle over hoe het plaatje eruit gaat zien. Er zijn bijvoorbeeld geen vaste maten waar aan gehouden moet worden.

Om afbeeldingen te bewerken via HTML gaat u in een blogbericht of pagina naar de Tekst-modus.

afbeelding toevoegen bewerken in HTML

Het gedeelte achter ‘a href=’ is de link waar het plaatje naar verwijst. Wilt u dat er nergens naar verwezen wordt, dan kunt u alles tussen de twee haakjes ‘<>’ verwijderen, evenals ‘</a>’. Wilt u de breedte en hoogte veranderen, dan kunt u de waarden in ‘width’ en ‘height’ veranderen.