Ideeën zijn vluchtig en sterke beschikbare domeinnamen zijn zeldzaam.

Heb je een goed idee voor een website of een pakkende domeinnaam bedacht? Gebruik dan direct de domeincheck om de beschikbaarheid van de domeinnaam te checken. Is de door jouw bedachte domeinnaam beschikbaar? Dan kun je de domeinnaam in een minuut of twee zeer voordelig vastleggen.

Snel meerdere extensies en domeinnamen checken

Met de domeincheck van xel kun je de beschikbaarheid van tientallen extensies tegelijkertijd checken. Zo zie je direct welke extensies er beschikbaar zijn en welke niet. Is de domeinnaam die jij graag wilt reserveren bezet? Dan kun je eenvoudig met de domeincheck andere namen controleren op beschikbaarheid.

Goedkope domeinnaam

Zoek je een goedkope domeinnaam? Dan zit je bij xel goed. xel heeft het goedkoopste vaste domeintarief voor .nl domeinnamen van de wereld. Je betaalt slechts het vaste tarief van € 3,95 per jaar voor een .nl domeinnaam. Buiten .nl domeinnamen kun je ook andere extensies voor een goedkoop tarief vastleggen. Via de check kun je jouw gewenste domeinnaam checken op beschikbaarheid. 

Beschikbare domeinnaam extensies

Elke domeinnaam extensie heeft van origine een specifieke doelgroep. Alle extensies zijn in twee groepen in te delen, namelijk landelijke extensies en algemene extensies.

Landelijke extensies, zoals de .nl of de .be domeinnaam, richten zich op de inwoners van een specifiek land. Algemene extensies, zoals de .com en de .org, zijn van origine bedoeld voor websites met een specifiek internationaal karakter.  Zo is de .com bedoeld voor commerciële organisaties met een internationaal karakter en de .org voor non-profit organisaties.

Er zijn echter geen restricties gebonden aan het vastleggen en gebruiken van deze domeinnaam extensies. Iedereen kan een .nl, .org of een .com vastleggen.

Tips om een domeinnaam te vinden die beschikbaar is

  • Plaats een streepje (-) in de domeinnaam (bijvoorbeeld xel-media.nl of merx-advocaten.nl).
  • Biedt je lokaal jouw diensten aan? Combineer jouw merknaam met de stad waar je werkt (bijvoorbeeld bakkerbartutrecht.nl of advocaatutrecht.nl).
  • Combineer jouw merknaam met de dienst die je aanbiedt (bijvoorbeeld merxadvocaten.nl).
  • Ga voor een andere populaire extensie, zoals de .com, de .net of de .eu extensie.
  • Specialiseer jouw bedrijf en jouw domeinnaam (strafrechtadvocaat.nl of merxstrafrechtadvocaat.nl)

Controleer vervolgens of de domeinnaam goed te onthouden is en of de domeinnaam verkeerd gelezen kan worden.

Nog geen sterke beschikbare domeinnaam kunnen vinden die beschikbaar is? Lees dan het artikel: tips voor het bedenken van een domeinnaam