Waarom WordPress? Zeven redenen om voor WordPress te kiezen

Er zijn tientallen – misschien wel honderden-  manieren om een website of blog te bouwen.

De populairste methode om een website de bouwen is met WordPress.

De voordelen van WordPress en redenen om voor WordPress te kiezen

Zeven redenen om voor WordPress te kiezen:

1. WordPress is populair

WordPress is het populairste open-source content management systeem ter wereld. Dit betekent niet alleen dat WordPress goed moet zijn – anders zou men wel voor een ander CMS kiezen. Maar een van de belangrijkste voordelen van deze populariteit is dat de meeste professionals werken met WordPress. Bijna elke designer, programmeur, marketeer en software ontwikkelaar kiest om met WordPress te werken. En dat houdt in: meer en betere plugins, meer en betere thema’s, meer en betere applicaties die te koppelen zijn met WordPress en een snellere ontwikkeling van het CMS zelf.

2. WordPress is gratis

Dit bespaart je tientallen euro’s per maand – wat je zou betalen als je met een gesloten CMS, zoals Wix, gaat werken.

WordPress is open-source. Dit betekent dat mensen vrijwillig werken om WordPress beter te maken en dat de software beschikbaar is iedereen. En omdat WordPress het populairste CMS is, heb je een enorme groep getalenteerde mensen die WordPress naar het volgende niveau tillen.

3. Met vijf minuten werk online

Voor je eigen WordPress website of blog heb je een domeinnaam (zoals xel.nl) en hosting nodig. Hosting is het huren van wat ruimte op een snelle en beveiligde server die constant verbonden staat met het internet.

Met de WordPress hostingdienst van xel.nl wordt WordPress automatisch geïnstalleerd. Verder krijg je ook ondersteuning bij WordPress gerelateerde vragen. Kortom: je kunt gelijk beginnnen. Heb je een ander hostingpakket? Geen probleem. De meeste webhost hebben een one-minute-script. Met een paar klikken staat WordPress op jouw website.

4. WordPress is gebruiksvriendelijk

Dankzij de website-editor, de thema’s en de plugins hoef je geen een regel code te schrijven om de website te maken die je wilt.

5. WordPress plugins

Een plugin is een kleine softwaretoevoeging. Je voegt een stukje functionaliteit toe.

Met de ene plugin voeg je een hele webshop toe aan jouw website en met ander voeg je wat social media buttons toe of contactformulier.

Er zijn tienduizenden gratis en betaalde WordPress plugins en er komen dagelijks nieuwe bij. Voor elk stukje functionaliteit is er wel een plugin te vinden.

6. Flexibiliteit

Je zit niet vast aan één partij. Je kunt altijd switchen van hostingprovider. Je kunt altijd switchen van thema. En je kunt makkelijk plugins installeren, activeren en deactiveren. Je kunt in no-time je hele website omgooien. Wil je een cursus toevoegen? Dan kan dat. Een webshop? Sure. Een blog? Daar is WordPress voor gebouwd.

7. WordPress is zoekmachine vriendelijk

Je wilt dat jouw website vindbaar is in de zoekmachine. En WordPress is zeer zoekmachine vriendelijk. Naast het veranderen van de permalinks hoef je eigenlijk niets te doen om jouw website zoekmachine vriendelijk te maken.

En wil je aan de slag met SEO? Dan heb je genoeg plugins die je verder helpen, zoals de SEO-plugin van Yoast. Die plugin helpt je aan een sitemap, het instellen van titels en zelfs bij het optimaliseren van je content.