Mijn website is gehackt

Heb je het idee dat jouw website gehackt is, De voorbeelden hieronder kunnen je een aanwijzing geven:

Een van mijn bestanden is gewijzigd/verwijderd

Als je merkt dat er bestanden van jouw website zonder jouw toestemming gewijzigd of verwijderd zijn, is jouw account waarschijnlijk gehackt. xel zal nooit onaangekondigd bestanden van klanten wijzigen of verwijderen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het updaten van software op jouw website en voor het veilig bewaren van jouw wachtwoorden.

Neem in dit geval echter zo snel mogelijk contact op met de servicedesk van xel zodat er maatregelen getroffen kunnen worden. Het is altijd verstandig om direct het FTP/SSH wachtwoord van jouw account te wijzigen.

Mijn website is onveilig

Wanneer bijvoorbeeld Google of je browser aangeeft dat jouw website onveilig is, betekent dit dat er een veiligheidsprobleem optreed bij het bezoeken van jouw website. Een voorbeeld van de melding die je browser dan toont: “WAARSCHUWING – Deze site bezoeken kan schade toebrengen aan jouw computer”.

Als je een dergelijke waarschuwing in beeld krijgt, betekent dit meestal dat jouw website is gehackt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het beveiligen, updaten en onderhouden van de bestanden op jouw website.

Neem in dit geval echter zo snel mogelijk contact op met de servicedesk van xel. Het is altijd aan te raden om het wachtwoord van je hostingaccount en je WordPress website direct te wijzigen.