Waarom WordPress? Voordelen van WordPress

Er zijn tientallen – misschien wel honderden-  manieren om een website of blog te bouwen.

De populairste methode, en de favoriete methode van miljoenen, is met WordPress.

 

De voordelen van WordPress en redenen om voor WordPress te kiezen

1. WordPress is populair

Heel populair. Het is het populairste open-source content management systeem ter wereld. Dit betekent niet alleen dat WordPress goed moet zijn (anders zouden ze voor een ander CMS kiezen), maar ook dat er heel veel vrijwilligers (en hele getalenteerde vrijwilligers) werken om WordPress beter te maken.

2. WordPress is gratis

WordPress is open-source. Dit betekent dat mensen vrijwillig werken aan WordPress. Hierdoor is het ook gratis te gebruiken.

3. Binnen een klein uurtje online

Voor je eigen WordPress website of blog heb je een domeinnaam (zoals xel.nl) en hosting nodig. Hosting is het huren van wat ruimte op een snelle en veilige server die constant verbonden staat met het internet. Hosting kost ongeveer 5 a 10 euro per maand en een .nl domeinnaam heb je al voor 3,95 per jaar.

Bij jouw hostingprovider kan je WordPress met een one-minute-script installeren. Je bent binnen een uurtje online.

4. WordPress is gebruiksvriendelijk

De back-end (waar je jouw website beheert) is enorm gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Met een paar klikken heb je een nieuwe pagina gemaakt, je menu verandert of een ander thema geïnstalleerd.

5. WordPress plugins

Een plugin is een kleine softwaretoevoeging. Dankzij de grote community achter WordPress zijn er tienduizenden gratis plugins beschikbaar. Buiten dat zijn er ook nog duizenden uitgebreidere betaalde plugins. Voor bijna elke denkbare functionaliteit is er wel een gratis of betaalde plugin te vinden. Voor sliders, nieuwsbrieven, SEO, tabellen, grafieken, snelheid, social media, forums en zelfs webshops.

6. Gemakkelijk social media integreren

Met WordPress kan je binnen een handomdraai social media integreren in je website. Je kan denken aan social media buttons, een sharebar, een Twitterfeed, een Facebookfeed, een Pinterest volgknop of een Google+ badge. Je kan een plugin downloaden of je kan een embedcode (die je kan vinden op de website van alle populaire social media platformen plakken in je sidebar.

7. WordPress is veilig

Je wilt dat jouw website veilig is. De ontwikkelaars van WordPress ook. Zij doen er alles aan om de beveiliging up-to-date te houden.

8. Makkelijk spam tegengaan

Last van spam? In je reacties of via het contactformulier? Geen probleem. Er zijn tientallen plugins beschikbaar die jouw website beschermen tegen spam. Zo heb je Akismet (heb je wel een account voor nodig (maar is gratis voor persoonlijke websites)). Akismet is de populairste anti-spam plugin voor WordPress

9. WordPress is zoekmachine vriendelijk

Je wilt dat jouw website vindbaar is in de zoekmachine. WordPress is zeer zoekmachine vriendelijk. En met een paar klikken, maak je zoekmachine vriendelijke permalinks (url’s) en installeer je de SEO-plugin van Yoast. Die plugin helpt je aan een sitemap, het instellen van titels en zelfs bij het optimaliseren van je content.

10. Blogs inplannen

Als je een blog wilt, dan is het belangrijk dat je blog redelijk actief is. Via WordPress kan je instellen wanneer een artikel gepubliceerd wordt. Zo kan je zeer consistent zijn met het bloggen en dat waarderen jouw lezers. Verder kan je tientallen blogs van te voren inplannen, zodat je website actueel blijft, terwijl jij andere dingen doet.

11. WordPress is een content management systeem

WordPress is een content management systeem (CMS). Dit betekent dat je gemakkelijk webpagina’s kan maken, aanpassen en beheren.

 

 

Met WordPress hosting en een domeinnaam kan je binnen een handomdraai een WordPress website maken.