Een informatieve en internationale domeinnaam

In eerste instantie is de .info domeinextensie opgezet voor (internationale) informatieve websites. De .info domeinextensie is afgeleid van het woord information (informatie). De .info extensie staat wereldwijd bekend als een domeinextensie voor informatieve websites met een internationaal karakter.

De .info extensie is open voor iedereen

Sinds 2001 is het voor iedereen mogelijk om een .info domeinnaam te registeren. Er zijn al meer dan 6 miljoen .info domeinnamen geregistreerd. De .info domeinextensie is een van de meest geregistreerde generieke domeinextensie ter wereld. Het is niet verplicht om een informatieve website te hebben als je een .info domeinnaam wilt registreren.

Waarom een .info domeinnaam

  • Betrouwbare uitstraling
  • Veiligste domeinextensie ter wereld
  • Internationaal op de kaart
  • Perfect voor informatieve websites
  • Slechts € 20,00 per jaar
  • Zoekmachine vriendelijk
  • Meer dan 6.000.000 domeinnamen gingen je voor

 Op de kaart met jouw gewenste .info domein

Een .info domeinnaam is een uitstekende vervanging als jouw gewenste .com of .net domeinnaam al is geregistreerd. Zo geniet de .info domeinnaam ook van internationale bekendheid en is geschikt voor zowel informatieve als commerciële websites.

Elke beschikbare .info domeinnaam registreren

Elke .info domein die nog niet geregistreerd is, kun je bij xel registreren. Jouw gewenste domeinnaam moet wel minimaal 3 en maximaal 63 karakters hebben. Verder mag de extensie alleen uit letters en cijfers bestaan. Je mag ook het minteken gebruiken in jouw domeinnaam, maar die mag niet aan het einde of aan het begin van de domeinnaam staan.

De veiligste domeinextensie ter wereld

De .info domeinextensie is de veiligste extensie die er bestaat. Dit is uit een onderzoek naar phishing en online fraude gebleken. Dit komt onder andere door het programma dat Affilias Ltd heeft ontwikkeld tegen online identiteit kaping. Affilias Ltd beheert alle .info domeinnamen. Bij Affilias kun je zelf geen .info domeinnamen registreren, dat kun je doen bij een registrar, zoals xel.