.EU

.EU domein registreren

Gaat u zich met uw onderneming richten op de Europese markt? Dan is de .eu domein extensie misschien wat voor u. De .eu domeinnaam extensie is in het leven geroepen om internationale websites die zich richten op Europa een eigen plekje op het web te geven.

Via de domeincheck van Xel Media kunt u direct controleren of uw gewenste .eu domein nog vrij is. Voor slechts €12 per jaar bent u in het bezit van een .eu domeinnaam.

Is uw domeinnaam nog vrij?

De .eu domein extensie

De .eu domeinextensie is in het leven geroepen om ruimte op het web te creëren voor websites die als doelgroep Europeanen hebben.

De .eu extensie is een initiatief van de Europese Commissie. De uitgever van de .eu extensie is de European Registry of Internet Domainnames, ook wel EURid genoemd. Een .eu domeinnaam is perfect voor u als u een internationale website heeft of wilt bouwen die zich richt op Europeanen.

Uw eigen .eu domeinnaam registreren

De .eu domeinextensie is sinds 2006 beschikbaar voor elke inwoner van de Europese Unie. Er zijn al meer dan 3,3 miljoen .eu domeinnamen geregistreerd. Dit maakt de .eu na de .de extensie en de .nl extensie de populairste domeinextensie binnen Europa.

Via de domeincheck kunt u in enkele stappen een .eu domeinnaam vastleggen.

Waarom een .EU domein registreren?

  • Veel sterke domeinnamen zijn nog vrij
  • U geeft direct aan wie uw doelgroep is
  • De hoeveelheid .eu domeinnamen groeit
  • Meer dan 3 miljoen domeinen actief
  • Slechts €12 per jaar

Voorwaarden van .eu domeinregistratie

Niet elke .eu domeinnaam kan geregistreerd worden.

Zo kunnen er geen geografische en politieke namen vastgelegd worden. Verder zijn er diverse domeinnamen gereserveerd voor de Europese Commissie en de EURid.

Een .eu domeinnaam mag maximaal uit 63 tekens bestaan en mag alleen bestaan uit letters, cijfers en het minteken. Bekijk snel via de domeincheck of uw gewenste .eu domeinnaam nog vrij is. Is de domeinnaam nog beschikbaar? Dan kunt u de domeinnaam in een paar klikken kopen.

Hosting bij uw .eu domein

Als u een website wilt bouwen, heeft u ook een hostingpakket nodig.

Xel Media heeft tientallen hostingpakketten. Zo kunt u kiezen voor een van onze WordPress hostingpakketten (waar u WordPress ondersteuning  krijgt), een van onze multi-hosting pakketten (als u meerdere websites wilt hosten) of een van onze normale hostingpakketten.

Kies na het registreren van een .eu domeinnaam, een van de hostingpakketten en begin direct met het bouwen van een website.

Wat is een domeinnaam en wat is hosting?

Een domeinnaam is het webadres van een website. En hosting is de plek waar de bestanden van de website opstaan. Hosting zorgt dat jouw website overal ter wereld bereikbaar is. En de domeinnaam zorgt dat men de website kan bezoeken.

Andere domeinnaam extensies vastleggen

Er zijn honderden soorten extensies. De .eu domeinextensie is er één van. Met de extensie kan je aangeven voor wie de website is en wat voor soort website het is. Zo richt de .nl extensie zich op Nederlanders en de .info is de extensie voor informatieve internationale websites. Xel Media biedt tientallen soorten domeinextensies aan. U kunt ze hier bekijken.

Wilt u controleren van uw .eu domeinnaam nog beschikbaar is? Gebruik dan de bovenstaande domeinnaam.

Populaire domeinenextensies

.nl 3,95 Nederland controleren
.be 7,00 België controleren
.eu 12,00 Europa controleren
.nu 35,00 Niue controleren
.com 12,00 Commercieel controleren
.de 12,00 Duitsland controleren
.it 20,00 Italië controleren
.net 12,00 Netwerk controleren
.co.uk 12,00 Verenigd Koninkrijk controleren
.us 22,00 Verenigde Staten controleren

© 1999 - 2018 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden