SSL: Stap over naar https:// met een SSL-certificaat

Met een SSL-certificaat krijg je een versleutelde verbinding tussen de browser en de webserver.

Hiermee voorkom je dat het webverkeer wordt onderschept, aangepast of misleid. Hoe meer websites overstappen op https://, hoe veiliger het web wordt.

Google en de populairste webbrowsers stimuleer het overstappen naar https://

Dit doen ze op een aantal manieren:

Ze geven daarom websites met https:// een (hele) kleine boost in de zoekresultaten

En ze hebben aangegeven dat de positieve invloed van het hebben van https:// mogelijk in de toekomst groter wordt.

“But over time, we may decide to strengthen it, because we’d like to encourage all website owners to switch from HTTP to HTTPS to keep everyone safe on the web.” – Google Webmaster Central Blog

Secure

Alle populaire webbrowsers tonen in de browser of een website ‘secure’ is – kortom: of ze een https:// verbinding hebben.

Dit doen ze soms met een groen slotje, soms met een groen slotje en het woordje ‘secure’.

Een verificatie dat een website veilig is, zorgt bij de gebruiker voor meer geruststelling dan geen verificatie. Theoretisch gezien kan dit indirect invloed hebben op de ranking van een website, omdat het gedrag van de zoeker positief of negatief beïnvloed wordt.

Not-secure

Bij de browserupdate van Chrome (Chrome 68), die juli 2018 doorgevoerd wordt, worden de websites met een onbeveiligde verbinding (http://) aangeduid met ‘not secure’. Dit betekent dat de gegevens niet versleuteld verstuurd worden, maar dit kan anders opgevat worden door bezoekers en zoekers. Helemaal als de tekst ‘not secure’ in het rood komt te staan en zichtbaar is in de zoekmachine. Omdat het gedrag van de bezoeker en de zoeker hierdoor beïnvloed wordt, kan dit een negatieve invloed hebben op de ranking in de zoekmachine.

 

Een SSL-certificaat regelen: overstappen op https://

Zit je bij xel.nl en wil je ook overstappen naar https://?

Dan kan je ons bellen of mailen en dan leggen wij direct even uit wat er bij komt kijken.