Veelgestelde vragen over webmail

Wat is Webmail?

Met Webmail heb je op elke (met internet verbonden) computer toegang tot je mailbox. Een aparte applicatie als Outlook is niet nodig. Ideaal dus als je niet in de buurt bent van je computer , maar je toch even je mail wilt bekijken.

Is Webmail veilig?

Webmail maakt gebruik van SSL voor een beveiligde gegevensoverdracht. Je merkt hier niets van, maar de verbinding met de mailserver is wel beveiligd.

Hoe groot is mijn mailbox?

Webmail maakt geen gebruik van een aparte mailbox, maar maakt direct contact met je bestaande mailbox. De mailbox is standaard 250 MB. Let er op dat berichten in alle (sub)mappen meetellen.

Kan ik ook bijlagen toevoegen aan berichten?

Webmail ondersteunt bijlagen tot een grootte van 5 MB (totaal).

Hoe kan ik inloggen?

Inloggen doe je met de loginnaam en het wachtwoord van de gewenste mailbox, via https://webmail.xel.nl

Hoe verwijder ik een e-mail bericht?

SquirrelMail: Vink het vakje links van het bericht aan te vinken en druk op de knop Verwijder.

Wat betekent de melding ‘You must be logged in to access this page’?

Je browser moet cookies accepteren om te kunnen inloggen op Webmail. Als je deze melding krijgt komt dat waarschijnlijk omdat je browser geen cookies accepteert. Wijzig de instellingen van je browser om in te loggen op Webmail.

Automatische bericht beantwoorder

xel biedt de mogelijkheid om een automatisch antwoord bericht in te stellen, bijvoorbeeld voor als je op vakantie bent. Dit kan echter niet in webmail zelf, maar in jouw xel omgeving. Meer informatie over het gebruik hiervan vindt je in jouw xel omgeving.