Cv website maken? Handleiding, voorbeelden en templates

Met een cv website kom je professioneler en persoonlijker over.

Met een online cv geef je aan dat je net dat beetje extra doet om je te onderscheiden van de meute. En dat ‘net een beetje extra’ kan in vele gevallen de doorslag geven.

Een van de bekendste cv websites in Nederland

De bekendste cv website in Nederland is misschien wel die van Niek Gooren, genaamd ‘Help Niek uit de WW’. Zijn cv website ging viral en kreeg o.a. aandacht van NRC, Emerce en Geenstijl. Zelfs Foxnews en BBC hebben verwezen naar de website. Niek kreeg door zijn online cv meer dan 50 uitnodigingen van bedrijven (en heeft nu al een tijdje een leuke baan via die actie).

Help_Niek_uit_de_WW____

De cv website moet jou en jouw baan reflecteren

Betekent dit dat jij nu ook foto’s van jezelf moet maken, terwijl je op de bank, met een blik euroshopper bier in je hand, Netflix zit te kijken?

Nee. De viraliteit van een website zoals die van Niek is meestal vrij zeldzaam Het was misschien wel de eerste Nederlandstalige cv website waar humor en creativiteit gebruikt werd om een baan te vinden. En zo’n website werkt waarschijnlijk alleen bij banen waar creativiteit essentieel is.

Vacatureluurs heeft een blog met nog een aantal voorbeelden van cv websites.

Een zakelijke cv website?

Een zakelijke functie heeft een zakelijke website nodig. Een grafisch vormgever heeft een website nodig die grafisch er goed uit ziet. En zo verder.

Hier een voorbeeld cv website die perfect is voor de meeste werkzoekende (en ook als je niet werk zoekt en graag een professionele indruk wil maken).

VERSUS_Resume_-_Responsive_CV_WordPress_Theme_Preview_-_ThemeForest

 

Wanneer je ergens solliciteert dan kan je er bijna vanuit gaan dat die persoon jouw naam gaat Googelen. Wanneer je een CV website hebt, dan zal die website ook bezocht worden. Dit geeft niet alleen de lezer alle informatie die hij of zij nodig heeft, maar ook de indruk dat jij een stapje verder gaat dan de rest.

Yes, zullen we beginnen met bouwen?

Hoe maak je een cv website?

Dat doe je in een 6 stappen.

 1. Je bedenkt een domeinnaam
 2. Je kiest een hostingpakket
 3. Je installeert WordPress
 4. Je zet wat instellingen goed
 5. Je installeert een WordPress template (thema)
 6. Je vult de website met jouw ervaringen

1. Een domeinnaam bedenken

De beste keuze is jouw volledige naam, fredrikjansen.nl, bijvoorbeeld.

Is die bezet? Dan kan je ook je voorletter doen in combinatie met je achternaam. Of je voornaam met de functie die je zoekt. Of designerzoektwerkt.nl. Ook goed. Je kan direct de domeinnaam kopen via de een domeincheck. Maar je kan ook eerst een hostingpakket kiezen, voordat je een domeinnaam registreert (is wat makkelijker)

2. Je kiest een hostingpakket

Hier heb je twee goede opties.

 • Een normaal hostingpakket, vanaf € 4,45 per maand, waarmee je WordPress met een one-minute-script kan installeren.
 • Een WordPress hostingpakket, vanaf € 15,00 per maand, met WordPress ondersteuning, meer ruimte en waarbij WordPress voor jou wordt geïnstalleerd.

Na het selecteren van een hostingpakket, zie je een domeincheck. Hier controleer je of jouw gewenste domeinnaam nog vrij is.

3. WordPress installeren

Na het bestellen van een pakket moet je ongeveer een uur wachten voordat alles werkt. In de tussentijd kan je verder lezen, zodat je direct weet wat je kan doen en moet doen. De mensen met een WordPress Hostingpakket kunnen deze stap overslaan.

Heb je een normaal hostingpakket gekozen? Lees dan hier hoe je WordPress installeert met een one-minute-script.

4. Wat instellingen goed zetten

Bij een nieuwe installatie van WordPress moet je een paar dingen om alles goed en werkend te krijgen.

 • De url’s (permalinks)
 • Het menu
 • En de titel en meta-description

Hier heb je een complete handleiding voor alle eerste stappen van het bouwen van je eigen website.

5. Een WordPress template installeren

Dit is misschien wel de belangrijkste stap.

Je wilt namelijk dat jouw cv website er goed en verzorgd uitziet. Qua templates zijn er twee opties. Een gratis template of een betaalde template. Er zijn buiten de 5 standaard thema’s, meer dan 1.5000 gratis templates te vinden in WordPress zelf.

Je kan ze vinden via ‘Weergave’ -> ‘Thema’s’ -> ‘Add new’.  De gratis thema’s zijn vrij basic. Je kan maken wat je ziet en verder zijn de opties vrij beperkt.

Je hebt 2 opties qua betaalde template voor je online cv website

 • Een normale (die je voor een website kan gebruiken)
 • Of een die gericht is op cv’s.

Beter kan je een keer investeren in een professioneel WordPress thema. Zoiets kost ongeveer 50 dollar. Zo’n professioneel thema kan je kopen bij een thema marktplaats.

De bekendste is ThemeForest.

CV website templates

Hieronder een aantal voorbeelden van thema’s die je kan kopen bij Themeforest.

Je kan natuurlijk ook zelf zoeken. Via deze link zie je meer dan 800 ‘persoonlijke’ thema’s. Niet elke is geschikt als CV website, maar wel genoeg. Scroll door het lijstje heen en open een aantal die je interessant vindt. Ga van een grote keuze naar een steeds kleinere selectie. En uiteindelijk kies je het thema dat het best bij jou past.

De voorbeelden

VERSUS Resume – Responsive CV WordPress Theme

VERSUS_Resume_-_Responsive_CV_WordPress_Theme_Preview_-_ThemeForest

 

PerfectCV – Responsive CV / Resume Theme

PerfectCV_-_Responsive_CV___Resume_Theme_Preview_-_ThemeForest

 

Vertica – WP Resume / CV & Portfolio

Vertica_-_WP_Resume___CV___Portfolio_Preview_-_ThemeForest

Signature – Responsive CV / Resume WordPress Theme

Signature_-_Responsive_Resume_WordPress_Themes

Meer informatie over thema’s

6.  Je vult de WordPress CV website met jouw ervaringen

En de laatste stap is het vullen van jouw website.

Vertel wat over jouw studies, werkervaring, skills, vaardigheden en hobby’s. Je kan ook wat vertellen over jouw ideale baan (wat voor soort iets je zoekt) en waarom men jou moet aannemen.

Is de website gevuld? Dan kan je de URL meesturen bij sollicitaties, je kan de link in jouw social media profielen zetten en je kan ook nog actief zijn op forums. Je zou eventueel ook nog gastblogs kunnen schrijven voor grote blogs over de niche waar jij inzit en linken naar jouw cv website.