WordPress voorbeelden – WP themes

WordPress is een enorm krachtig, veilig en flexibel content management systeem. Dankzij duizenden gratis en betaalde plugins (dat zijn kleine software toevoegingen) en thema’s kan je bijna elke denkbare website creëren.

Laten we het eerst even hebben over hoe we aan WP themes kunnen komen en daarna laten we een paar WordPress voorbeelden zien.

Nog geen WordPress website? Bij xel kun je met 10 minuten werk een WordPress website online krijgen. Lees de handleiding. Bestel WordPress hosting (vanaf € 15,00 per maand) of normale webhosting (vanaf € 7,45 per maand) en registreer een domeinnaam.

WP themes

Een WP theme (een WordPress thema) is het design van jouw website. Er zijn thema’s speciaal voor blogs, voor webshops, voor portfolio’s en voor professionele zakelijke websites.

Er zijn 3 manieren om een WP theme voor jouw website te vinden;

 • Je kan een gratis WP theme installeren
 • Je kan een betaalde Premium WP theme kopen
 • Je kan een WP theme op maat laten maken door een webdesignbureau

Wat de beste keuze is, hangt af van wat jouw wensen zijn en wat jouw budget is.

Gratis WP theme

Gratis WordPress templates zijn over het algemeen vrij simpel. Die WP themes worden gratis aangeboden door webdesignbureaus, omdat zo naamsbekendheid te genereren (vaak via een linkje in de footer). Ben je een startende blogger en wil je eerst even kijken of bloggen wat voor jou is? Kies dan voor een gratis thema. De gratis WP themes kan je in het dashboard van WordPress vinden bij de optie Weergave -> Themes -> Add new. Hier een korte how-to.

Premium WP theme

Wil je geld verdienen met je website, als bedrijf of blogger? Of wil je met jouw website direct professioneel overkomen? Dan kan het verstandig zijn om voor een Premium WordPress theme te kiezen. Premium WordPress themes zijn ontworpen door professionele webdesigners. Deze themes worden regelmatig geüpdatet.

Met een premium WP theme heb je een professioneel design, voor een fractie van de prijs. Het zal ongeveer 50 dollar kosten. Het is zo goedkoop (ongeveer 1/20 of 1/40 van de prijs van een webdesign opmaat), omdat meerdere mensen het thema kunnen kopen. Maar omdat bijna alle Premium WP themes aanpasbaar zijn (met een drag-and-drop systeem), kom je weinig dezelfde thema’s tegen.

Een premium WP theme kan je vinden op diverse marktplaatsen. De bekendste is ThemeForest. Om een thema te kopen bij ThemeForest heb je wel een creditcard of een PayPal-account nodig (een PayPayl-account is gratis aan te maken en je kan via een partner van PayPal geld via iDeal naar jouw PayPal-account overmaken).

WordPress thema op maat laten maken

Heb je een wat groter budget? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een professioneel WordPress thema te laten bouwen door een WordPress webdesign bureau. De website wordt dan geheel gemaakt naar je wensen en eisen. Je bent er dan verzekerd dat je een uniek design hebt dat perfect is afgestemd op je bedrijf. Het laten bouwen van een WordPress kost tussen de € 1.250,00 en € 2.500,00.

Gratis WordPress thema’s voorbeelden

Al deze thema’s kun je via het WordPress dashboard vinden. Bekijk nog meer gratis WordPress thema’s.

Premium WordPress voorbeelden

Avada

 • Het populairste WP theme van ThemeForest
 • Meer dan 474.000 klanten verkocht
 • Enorm compleet. Honderden opties
 • Krijgt een rating van 4.77 van de 5
 • $ 60,00

Bekijk Avada en klik op ‘Live Preview’ om te zien wat allemaal mogelijk is

X – The Theme

 • Het tweede populairste WordPress thema op Themeforest
 • Meer dan 195.000 x verkocht
 • Responsive + Pagebuilder
 • Rating van 4.75
 • $ 59,00

Bekijk X – The Theme en klik op ‘Live Preview’ om alle opties te bekijken.

Via ThemeForrest kan je duizenden betaalde Premium WordPress thema’s vinden.

Succes!