YouTube video invoegen

Naast teksten en illustraties is het ook leuk om af en toe een video bij de blogberichten te plaatsen. Ter ondersteuning van een onderwerp, of helemaal op zichzelf (als vlog bijvoorbeeld). Hoe worden er video’s toegevoegd aan een blogbericht?

P.S. Nog geen eigen WordPress blog? Kies dan voor WordPress hosting bij Xel Media.

Eigen video’s toevoegen aan een blogbericht

Een video toevoegen kan in het bewerkscherm van het blogbericht of pagina via de knop Media toevoegen. Verder werkt het precies hetzelfde als bij het uploaden van afbeeldingen.

video toevoegen

Via het tabblad Mediabibliotheek is het mogelijk om video’s aan het blog toe te voegen die al een keer geüpload zijn. In het tabblad Bestanden uploaden kan een bestand uit de computer naar WordPress geüpload worden.

Als een video geselecteerd is, kan de titel, onderschrift en beschrijving nog gewijzigd worden. In de weergave kunt u aangeven of de video gespeeld moet worden in de pagina zelf, of dat er met een link verwezen wordt naar een andere pagina.

YouTube-video’s toevoegen aan je blogbericht of pagina

Met behulp van de functies binnen WordPress kunt u helaas alleen met een link verwijzen naar een video. Selecteer daarvoor één of meerdere woorden, en klik dan op het icoon Link toevoegen/bewerken. Daarin kunt u vervolgens de link naar de video toevoegen.

video toevoegen link

YouTube heeft in z’n eigen applicatie wél de mogelijkheid om video’s in een speler toe te voegen, het zogenaamde ‘embedden’. Onder de YouTube-video die u toe wilt voegen staan een paar tabbladen. Klik op het tabblad Delen, en vervolgens op Insluiten.  video toevoegen youtube

Op dit scherm kunnen nog wat algemene instellingen veranderd worden, alsmede de grootte van de speler. Als alles naar wens is, selecteert u de complete tekst, kopieert het, en plakt het vervolgens in het blogbericht. En dan staat het YouTube-filmpje klaar om afgespeeld te worden!