Albert heeft Infrastructure and Security Management (ISM) gestudeerd aan de HAN.

Het leukste aan dit vakgebied vindt hij het ontwerpen en realiseren van verschillende automatiseringsprocessen, door middel van nieuwe technologische ontwikkelingen om zo een IT omgeving een stap hoger te brengen.

In zijn vrije tijd is Albert graag bezig met het draaien van vinyl plaatjes, sport en het leren van Mandarijns.

Ik zeg altijd tegen mijn vrienden dat ik nooit naar werk ga, omdat ik naar mijn hobby ga. Morgen weer lekker hobby-en zeg ik dan.

Kun je wat vertellen over het project waar je tijdens de stage aan hebt gewerkt?

Mijn stageproject was gericht op het optimaliseren van het continuous integration proces, zodat updates en nieuwe projecten sneller gelanceerd kunnen worden.

Continuous integration is een proces waarbij meerdere software developers continue en tegelijkertijd aan één software project kunnen werken, door constant hun code te integreren en geautomatiseerd te testen.

Het oude proces was relatief beperkt. Het was niet heel schaalbaar. Developers moesten soms op elkaar wachten als ze iets wilden testen dat ze gemaakt hadden. In mijn project wilde ik dit zoveel mogelijk automatiseren en verbreden.

Hoe waren je eerste weken bij xel?

Je begint rustig. Je maakt met iedereen kennis, je stelt je werkplek in en maakt kennis met de systemen waarmee xel werkt.

Vanuit school werd er al vrij snel een begin van het plan van aanpak verwacht, dus daar ging ik meteen mee aan de slag. Het was vooral het inventariseren van informatie. Hiervoor moesten medewerkers geïnterviewd worden. De eisen, missie en visie vanuit xel moest bijvoorbeeld duidelijk gemaakt worden en er moest een planning gemaakt worden.

Tijdens mijn stage zat ik ook in dezelfde ruimte als mijn stagebegeleider Samy, waardoor ik gemakkelijk bij hem terecht kon voor vragen. Ik kon altijd bij hem of bij iemand anders aankloppen als ik vastliep of iets wilde bespreken. Ook hadden we een geplande wekelijkse ‘catch up’ meeting waarin we de voortgang van het project bespraken.

Hond wordt uitgelaten in park

Hoe is het werken bij xel?

Ik stond tijdens m’n stage nooit ‘s ochtends op met de gedachte: “Ah, ik heb geen zin om te werken”. Het is meer van: “Yo, let’s go! Ik heb er zin in!”. Als ik aankom is iedereen vrolijk.

Er wordt serieus geluisterd naar je eigen visie en inbreng. Als jij denkt dat iets verbeterd kan worden, kun je daar werk van maken. Bij een groter bedrijf is dat een stuk meer werk om te realiseren.

xel heeft ook een mooi pand om in te werken en het is fijn dat er een gratis lunch is.

Eén van de leukste dingen bij xel vind ik het uitlaten van de twee kantoorhonden, Monty en Chewie, in het park met iedere collega die mee wil. Dat is altijd gezellig.
Portret Albert

Hoe zou je het xel team omschrijven?

Het klinkt een beetje gek, maar het voelt als vrienden onder elkaar.

Iedereen is heel open en aardig. Alles kan en mag gezegd worden naar elkaar toe. Je kan altijd bij elkaar terecht. Niemand beoordeeld je. Dit is erg fijn werken.

Tijdens m’n stage werd ik ook meteen gezien als medewerker. Er hangt een open sfeer, het is informeel en er is een platte hiërarchie.

Hoe staat het project er nu voor?

De conclusie van mijn onderzoek was een groep van softwareonderdelen, die samengevoegd het hele proces zouden versnellen en verbeteren. Dit heb ik verwerkt in een proof of concept. Daarnaast heb ik een adviesrapport geschreven waarin uitgelegd stond hoe xel met dit project verder kon gaan om het daadwerkelijk te implementeren in hun productieproces.

Een week na mijn afstuderen heb ik een demo gegeven aan alle developers en operations medewerkers van xel. Het was voor iedereen nog vrij nieuwe technologie. Ze waren erg nieuwsgierig en enthousiast.

Ze konden niet wachten om het te gebruiken.

Het was een stuk uitgebreider dan hoe ze hiervoor werkten. Het zorgde ervoor dat een hoop tijdrovende en saaie taken geautomatiseerd werden en zij zich kunnen focussen op het leuke gedeelte van hun werk: het maken van nieuwe dingen. Daarnaast zorgt het ervoor dat nieuwe medewerkers makkelijker aan de slag kunnen.

Na mijn stage kon ik aan de slag bij xel. Toen ben ik verder gegaan met het implementeren van dit project. Het wordt dus nu daadwerkelijk gebruikt!

Lijkt het je ook leuk om stage te lopen bij ons? We hebben nog vacatures open staan!

Werken bij xel
Man met VR bril op