WordPress ondersteuning, hulp en support nodig? De 5 mogelijkheden

Hulp nodig bij het bouwen of onderhouden van een WordPress website? Kom je er niet uit? Heb je WordPress ondersteuning nodig?

Helaas heeft WordPress geen helpdesk die je kan bellen of mailen. WordPress is open-source software dat gemaakt is en onderhouden wordt door een community. Maar…

Er zijn wel andere manieren om WordPress hulp, support en ondersteuning in te schakelen, namelijk:

  1. WordPress handleidingen
  2. WordPress how-to’s
  3. Gebruik maken van het WordPress forum
  4. WordPress index
  5. Inschakelen van een WordPress expert
  6. Of WordPress ondersteuning (door xel)

Laten we beginnen bij de laatste.

WordPress ondersteuning door xel

xel.nl heeft speciale WordPress hostingpakketten waar WordPress hulp en support door onze helpdesk inbegrepen is. Waarom is dit speciaal? Nou, geen enkele grote hostingpartij doet dit. Maar wij gaan graag een stapje verder dan de rest doet.

Kortom: gratis hulp en support bij WordPress problemen.

We hebben zelfs WordPress pakketten waarbij wij alle updates van WordPress en alle plugins doorvoeren en waarbij een testomgeving zit, zodat je gerust aanpassingen kan uitproberen en ‘live’ kan zetten wanneer je helemaal tevreden bent. Buiten dat zijn de servers geoptimaliseerd voor WordPress websites, zodat jouw website 4 tot wel 6 keer zo snel wordt.

Maar wat als ik al zit bij een andere hostingprovider?

Dan kan je twee dingen doen:

  • Verhuizen naar xel.nl
  • Een van de andere manieren proberen.

xel.nl heeft een gratis WordPress verhuisservice. Zij doen dan al het (technische) werk. Het verhuizen van een website zal een a twee werkdagen duren.  Bekijk de WordPress hostingpakketten van xel.

WordPress support door experts en freelancers

Het is ook een optie om een partij of expert in te huren die zich focust op WordPress support. Zij lossen dan het probleem op die jij hebt.

Dit kost ongeveer € 50,00 tot € 100,00 per uur.

Om een freelancer te vinden kan je Google gebruiken (zoeken op woorden zoals ‘WordPress expert freelancer’ of ‘WordPress hulp’), of je kan een verzoek plaatsen op LinkedIn of Twitter (de kans is groot dat je netwerk iemand kan aanraden).

WordPress handleidingen

Er zijn honderden WordPress handleidingen op het internet te vinden. Sommige handleidingen zijn bondig, anderen vrij uitgebreid. Een simpele zoekopdracht naar ‘WordPress handleiding’, ‘WordPress gids’, ‘WordPress guide’ of ‘WordPress tutorial’ zal je genoeg resultaten opleveren.

Dit zijn vrij algemene handleidingen die zich vooral focussen op het bouwen van een nieuwe website. Bekijk de gratis WordPress handleiding van xel.

WordPress how-to’s & WordPress index

Dit zijn hele specifieke korte handleidingen. Gericht op het oplossen van een enkel probleem.

Gebruik maken van het WordPress forum

WordPress heeft een actief forum. Een Nederlandstalig forum en Engelstalig forum. Bij een forum kan je een ‘thread’ of ‘onderwerp’ aanmaken en jouw probleem aankaarten. Er zijn een hoop (Nederlandstalige) WordPress webmasters, experts die elkaar ondersteunen en elkaar helpen bij het oplossen van vragen.

  • Probeer altijd wel te kijken of dezelfde vraag al eens eerder is gesteld.
  • Formuleer verder de vraag goed en geef genoeg informatie.