Hoe upload je een gekocht thema?

Via sites zoals ThemeForest kan je duizende professionele thema’s kopen voor jouw WordPress website.

Je hebt dan voor 1/20ste of 1/40ste van de prijs van het laten maken van een website door een professioneel webdesignbureau, een professioneel design. Na het kopen van een thema kan je het thema downloaden, uploaden en starten met het aanpassen van het design naar smaak.

Downloaden en uploaden van een gekocht thema

  • Klik op jouw accountnaam (rechtsboven).
  • Klik op Downloads (1).
  • Klik op Download (2).
  • Selecteer “Installable WordPress file only”.
  • Sla het zip-bestand op je desktop op (of een andere plek waar je het snel kan vinden).

Een veelvoorkomend probleem is dan men ‘All files & Documentation’ download. Dan ontvang je een zip-bestand die je niet direct kan uploaden (dan moet je eerst het zip-bestandje openen) om zo enfold.zip te vinden (die hebben we straks nodig).

Thema uploaden

Ga vervolgens in het WordPress dashboard via ‘Weergave’ naar ‘Thema’s. Klik op die pagina op ‘Add new’.

Klik helemaal bovenaan op “Thema uploaden”.

  • Klik op ‘Choose File’ en selecteer het zip-bestandje.
  • Klik op nu installeren.

Foutmelding? Het kan zijn dat je bij deze stap een foutmelding krijgt. We hebben dan een verkeerd ZIP-bestandje geupload. We hebben dan het ZIP-bestandje nodig dat in het ZIP-bestandje zit die je net hebt geupload. Pak daarom het ZIP-bestandje dat je bij ThemeForest gedownload hebt uit en selecteer bij ‘Add Themes’ het ZIP-bestandje dat in dit uitgepakte bestandje zit.

In het kort: dubbelklik op het ZIP-bestandje, op het mapje en selecteer het andere ZIP-bestandje.

Gelukt?

Je ziet vervolgens dat het thema geïnstalleerd is. Klik vervolgens op Activeren en het nieuwe WordPress thema staat live (wil je het thema nog niet gebruiken? Negeer dan deze stap. Je kan dan later via ‘Weergave’ -> ‘thema’s’ jouw thema op elk gewenst moment activeren.

Succes!

Nog geen eigen WordPress website of blog? Met de WordPress hostingdiensten van xel heb je alles wat je nodig hebt voor een gouden start.