Tags gebruiken

Met tags kun je net als met categorieën blogartikelen ordenen. Met categorieën kun je blogartikelen ordenen op onderwerp. Dan kun je denken aan de onderwerpen; WordPress, webdesign, SEO, Adverteren en Copywriting op een blog over het bouwen en onderhouden van websites.

Tags gebruiken in WordPress

Tags zijn bedoelt voor specifiekere groepen blogartikelen, bijvoorbeeld; how-to video’s, case studies, opinie, nieuws etc.

Gebruik tags en categorieeen om grote blogs te ordenen, zodat een bezoeker snel de artikelen waar hij of zij interesse heeft kan vinden.

Een veelvoorkomend probleem bij blogs die tags gebruiken is dat gebruikers te veel tags gebruiken. Hierdoor ontstaat er geen orde, maar chaos. Ook het te veel creëren van tags is niet goed voor de ranking in de zoekmachine (duplicate content en low quality content).

Ga daarom structureel aan de slag met het taggen van berichten. Het is vaak ook verstandig om voordat je begint met het taggen van berichten na te denken over welke tags je wilt gebruiken. Je zou er voor moeten zorgen dat er zo min mogelijk tagpagina’s zijn met maar 1 blogbericht. Streef naar 3-20 blogberichten per tagpagina. Heb je tientallen blogberichten die onder één tag vallen? Dan kun je de blogberichten splitsen (naar bijvoorbeeld 2 specifiekere tags).

Tag toevoegen aan een bericht in WordPress

Wanneer je een nieuw bericht schrijft, kun je tags toevoegen door in het tags venster (rechts) de gewenste tags op te geven en vervolgens op ‘Toevoegen’ te klikken. Je kunt zoveel tags toevoegen als dat je zelf wilt (hoewel dit qua vindbaarheid niet verstandig is).

Tags

Zodra je klaar bent met het schrijven van het bericht en je hebt de gewenste tags toegevoegd, dan kun je het bericht publiceren / opslaan.