Mijn website is offline, wat nu?

Een foute instelling kan jouw website per ongeluk onbereikbaar maken. De meest voorkomende fouten zijn:

DNS Instellingen

Als je een wijziging in de DNS instellingen hebt gemaakt of aangevraagd, duurt het altijd even voordat deze verwerkt zijn. In de tussentijd zal je website meestal onbereikbaar zijn. Als de website na enkele uren nog steeds onbereikbaar is, is het waarschijnlijk dat er een verkeerde instelling is gemaakt. De beheerder van de server van jouw website is hier verantwoordelijk voor het correct doorgeven van de instellingen en voor het correct configureren van deze server.

Neem in dit geval contact op met de beheerder van de server waarvoor je de DNS wijziging hebt moeten uitvoeren.

Foutieve doorverwijzing

Maak je gebruik van een doorverwijzing/redirect en heb je problemen met je website? In dat geval is het adres waar je naar doorverwijst waarschijnlijk niet (meer) correct. Je kan dit controleren door dit adres direct in je browser op te vragen. Wanneer hier hetzelfde probleem optreedt, ligt de oorzaak bij de hostingserver van het adres waar je naartoe doorverwijst.

Neem in dit geval contact op met de beheerder van de server waar je naartoe doorverwijst.

Configuratiefout

De server is onbereikbaar

Je website is offline en hebt geen idee hoe dat komt. Om te verifiëren dat het probleem niet aan je verbinding ligt, kan je de volgende link bezoeken en je website controleren:

https://uptime.com/

Als je daar een groen vinkje ziet betekent dat de website wel bereikbaar is, het probleem ligt waarschijnlijk aan je internetverbinding. Neem in dit geval contact op met je internet provider (of indien van toepassing; de netwerkbeheerder van je bedrijf).

Zie je een rood kruisje staan? Dan is de server waar deze website wordt gehost onbereikbaar. Indien je je website laat hosten door xel, dan kan je gerust contact opnemen met ons support team via support@xel.nl of 030-2671710. De laatste status over een storing of te abonneren op een storing kan via onze storing/onderhoudspagina:

www.xel.nl/storing-onderhoud/

Op de website wordt ongewenste inhoud aangetroffen

Overtreding van artikelnummer 6.3 van xel Algemene Voorwaarden.

‘Hosting accounts, servers en domeinnamen mogen alleen gebruikt worden voor legale doeleinden (uitgaande van de Nederlandse wetgeving). XEL neemt geen verantwoordelijkheid voor de informatie geplaatst door de klant op de server. De klant is geheel verantwoordelijk voor de informatie die op de server geplaatst wordt. De inhoud en strekking van de content mogen in geen geval discriminerend of anderszins aanstootgevend zijn, zulks ter beoordeling van XEL. Zogenaamde ‘warez’ sites en/of andere sites met illegale software zijn ook niet toegestaan.’

Door overtreding van bovenstaande passage, welke je kunt vinden in onze Algemene Voorwaarden, kan leiden tot deactivatie van je diensten. Je zult in dit geval een e-mail ontvangen van xel waarin staat wat je moet doen om de diensten weer te activeren.