Hoe kan ik mijn domeinnaam doorverwijzen?

Heb je één of meerdere domeinnamen en wil je deze laten doorverwijzen naar bijvoorbeeld een andere website of een LinkedIn pagina? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Afhankelijk van de dienst die je bij xel afneemt dien je een van de volgende opties toe te passen.

Doorverwijzing instellen met de Complete Domain dienst

Heb je enkel een domeinnaam zonder hosting, dan dien je het domein te upgraden naar een Complete Domain. De Complete Domain dienst is de enige dienst waar een doorverwijs mogelijkheid in is gebouwd.

Je kunt jouw Parked of Parked+ domeindienst eenvoudig upgraden in jouw xel omgeving. Als je dit hebt gedaan kun je de stappen hieronder toepassen om de doorverwijzing in te stellen.

  • Log in op jouw xel omgeving en selecteer jouw dienst.
  • Klik in het linkermenu op Domein en selecteer vervolgens de optie Doorverwijzen.
  • Klik op Bewerken en stel de juiste URL bij het invoerveld Verwijzen naar in.
  • Optioneel: Schakel ‘URL-hiding’ in of uit (aangezien niet alle browsers deze optie ondersteunen is het raadzaam om deze uit te zetten).
  • Klik vervolgens op Opslaan.

Na het instellen is de doorverwijzing direct actief. Mocht dit niet het geval zijn, dan dien je de cache van de browser te legen.

Doorverwijzing domeinnaam instellen met een script

Let op: voor het gebruik van dit script is kennis van FTP en .htaccess-bestanden vereist.

Als de domeinnaam gekoppeld is aan een hostingpakket en je wilt dit graag zo houden, dan kun je gebruik maken van een script. Het script dat hieronder terug te vinden is dien je te plaatsen in het .htaccess-bestand op de server. Is er nog geen htaccess bestand, dan kun je deze aanmaken.

*Het htaccess bestand wordt in veel FTP programma’s standaard niet getoond. Om dit zichtbaar te maken dien je de optie verborgen bestanden (hidden files) in jouw FTP programma aan te zetten.

Doorverwijsscript .htaccess

# Begin – doorverwijzing
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.jouw-domeinnaam.nl/$1 [R,L]
# Einde – doorverwijzing

Vervang het vetgedrukte ‘https://www.jouw-domeinnaam.nl/’ deel met de domeinnaam waarnaar je wenst door te verwijzen.

Twijfel je of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk.