Tags gebruiken

Met tags kunt u net als met categorieën blogartikelen ordenen. Met categorieën kunt u blogartikelen ordenen op onderwerp. Dan kunt u denken aan de onderwerpen; WordPress, webdesign, SEO, Adverteren en Copywriting op een blog over het bouwen en onderhouden van websites.

Tags gebruiken in WordPress

Tags zijn bedoelt voor specifiekere groepen blogartikelen, bijvoorbeeld; how-to video’s, case studies, opinie, nieuws etc.

Gebruik tags en categorieeen om grote blogs te ordenen, zodat een bezoeker snel de artikelen waar hij of zij interesse heeft kan vinden.

Een veelvoorkomend probleem bij blogs die tags gebruiken is dat gebruikers te veel tags gebruiken. Hierdoor ontstaat er geen orde, maar chaos. Ook het te veel creëren van tags is niet goed voor de ranking in de zoekmachine (duplicate content en low quality content).

Ga daarom structureel aan de slag met het taggen van berichten. Het is vaak ook verstandig om voordat je begint met het taggen van berichten na te denken over welke tags u wilt gebruiken. U zou er voor moeten zorgen dat er zo min mogelijk tagpagina’s zijn met maar 1 blogbericht. Streef naar 3-20 blogberichten per tagpagina. Heeft u tientallen blogberichten die onder één tag vallen? Dan kunt u de blogberichten splitsen (naar bijvoorbeeld 2 specifiekere tags).

Tag toevoegen aan een bericht in WordPress

Wanneer u een nieuw bericht schrijft, kunt u tags toevoegen door in het tags venster (rechts) de gewenste tags op te geven en vervolgens op ‘Toevoegen’ te klikken. U kunt zoveel tags toevoegen als dat u zelf wilt (hoewel dit qua vindbaarheid niet verstandig is).

tags WordPress

Zodra u klaar bent met het schrijven van uw bericht en u heeft de gewenste tags toegevoegd, dan kunt u het bericht publiceren / opslaan.