Een gebruiker toevoegen

Als u met meerdere mensen een blog wilt beheren, is het handig om aparte gebruikersaccounts aan te maken. Zo kan iedereen zijn eigen activiteiten bijhouden. Hoe gaat dat in z’n werk?gebruiker toevoegen dashboard

Op het WordPress-dashboard is een optie genaamd Gebruikers. Als u daarop klikt, komt u in het hoofdmenu voor gebruikersaccounts terecht.

In dit hoofdmenu worden alle gebruikers getoond, samen met hun namen, mailadressen en de rol die ze spelen in het systeem. Door met de muisaanwijzer over de gebruikersnaam te zweven komen er meer opties te staan, zoals Bewerken en Verwijderen.

Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, klikt u naast de titel Gebruikers op de knop Nieuwe Toevoegen.gebruiker toevoegen nieuwe

Hier kunt u dan alle basisgegevens voor de nieuwe gebruiker invoeren. Deze nieuwe gebruiker kan als de nieuwe account is aangemaakt zelf het eigen profiel bewerken via Gebruikers>Je profiel.

Het gebruikersprofiel bewerken

Zoals eerder aangegeven kunt u via Gebruikers>Je profiel het gebruikersprofiel verder aanpassen met meer gedetailleerde gegevens.  gebruiker toevoegen bewerken profiel

Niet alleen algemene gegevens als een schermnaam en de eigen naam kunnen ingevoerd worden. Er kan ook contactinformatie worden ingevoerd in de vorm van mailadressen, social media-accounts, enzovoort.

Ook kunnen er persoonlijke instellingen worden ingesteld, zoals SEO en profielkleuren. Wijzigingen kunnen onderin worden opgeslagen met de knop Profiel bijwerken.