Hosting en een domeinnaam

Websites zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor heeft niet elke website dezelfde hoeveelheid dataverkeer of schijfruimte nodig. Het is zonde om te betalen voor ruimte die je niet gebruikt, dat begrijpen we. We bieden daarom vier verschillende hostingpakketten aan, zodat jij het pakket kunt kiezen dat het beste bij je past. Dan moet jouw stukje internet nog wel te vinden zijn voor bezoekers. Aan een website op een hosting account koppel je vervolgens een domeinnaam, zoals www.xel.nl, zodat je website vindbaar is op het internet.

Veelvoorkomende termen bij hosting

Eerlijk is eerlijk: we weten dat er bij website hosting veel technische termen komen kijken. Termen die voor een beginner in de digitale wereld verwarrend kunnen zijn. Ook de pro’s lopen soms nog tegen een onbekend begrip aan. Daarom leggen we je hier de meest gebruikte termen uit, zodat niets je in de weg staat van het waarmaken van jouw online droom. Wel zo makkelijk.

Wat is schijfruimte?

Schijfruimte is de hoeveelheid opslagruimte, die je tot je beschikking hebt. De hoeveelheid schijfruimte wordt in MBs (megabyte) of GBs (gigabytes) uitgedrukt. Deze ruimte gebruik je voor de pagina’s, plaatjes en multimedia op je website.

Wat is dataverkeer?

Elke keer dat een bezoeker een webpagina van je website bekijkt, wordt de inhoud gedownload naar de computer van de bezoeker. Het downloaden van webpagina’s en bijvoorbeeld plaatjes genereert dataverkeer van en naar je hosting account.

Wat is een MySQL database?

MySQL is het meest gebruikte database-systeem op het internet. Met een database en bijvoorbeeld PHP achter je website kun je snel en veilig gegevens opslaan en bewerken. Databases zijn onmisbaar in interactieve websites.

Wat is FTP?

FTP wordt gebruikt om bestanden zoals teksten en afbeeldingen te uploaden naar je website. Wij ondersteunen ook SFTP en SSH/SCP, waarmee je een versleutelde verbinding kunt maken voor bestandsoverdracht. Dit is een stuk veiliger.

Wat zijn PHP, Perl en Python?

PHP, Perl en Python zijn een aantal programmeertalen dat zeer geschikt is voor het ontwikkelen van interactieve en dynamische websites. PHP is op dit moment de meest gebruikte programmeertaal voor websites.

Kom je nog een onbekend begrip tegen? Je kunt altijd contact opnemen met onze experts via 030 – 32 000 32 of info@xel.nl. Ze leggen het graag voor je uit.