Wat is een Managed VPS?

Een Managed Server is een server die door Xel Media volledig geïnstalleerd en geconfigureerd wordt opgeleverd. Dit betekent een besturingssysteem, een control panel en backup software.

Na oplevering van deze server kunt u direct beginnen met het hosten van uw websites, e-mail of andere applicaties.

Vragen & Advies

030 - 267 17 10

Beheer

Managed Servers worden standaard met het ‘Plesk Control Panel’ opgeleverd waarmee u zelf volledige controle heeft over het aanmaken van nieuwe hosting accounts, domeinnamen, databases, e-mail en andere geavanceerde applicaties. Dit alles via een overzichtelijke webinterface.

Wij kunnen ook een Managed Server op maat leveren, bijvoorbeeld voor één specifieke website of applicatie, waarbij het hele platform geoptimaliseerd wordt om deze website of applicatie zo goed en snel mogelijk te laten functioneren.

Onderhoud en beveiliging

Een Managed Server wordt door Xel Media technisch onderhouden en ondersteund, u heeft zelf dus geen technische kennis of systeembeheerder nodig. Xel Media zorgt ervoor dat de geïnstalleerde software regelmatig updates krijgt en dat ontdekte beveiligingslekken in de software worden ‘gepatched’.

Verder nemen wij preventieve maatregelen om uw data zo goed mogelijk te beschermen. Hierbij kunt u denken aan het onderhouden van firewall regels, toegangscontrole en scannen op verdacht internet verkeer van- en naar uw server.

Virtualisatie en private cloud

Een private cloud is een cluster van fysieke servers die volledig onder eigen beheer en controle staan, waarop virtualisatie software draait die de servers als het ware organiseert in een grote ‘pool’ van hardware. Wij geloven dat virtualisatie en hosting in een private cloud omgeving de toekomst heeft vanwege de grote voordelen op het gebied van beheer, redundancy en schaalbaarheid.

Alle Managed Servers van Xel Media staan standaard op een single ‘node’ in onze private cloud. Al naar gelang van uw wensen kunnen wij verschillende niveaus van ‘High Availability’ toevoegen.

© 1999 - 2018 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden