Privacy verklaring

Hieronder vindt je de privacy verklaring van Xel Media BV (XEL). Deze verklaring gaat verder in op het privacybeleid van Xel, zoals dat is vastgelegd in de Algemene voorwaarden.

 

Welke gegevens verwerkt Xel?

Deze (persoons)gegevens verzamelt en verwerkt Xel wanneer je een overeenkomst met ons aangaat:

  • Naam
  • Adres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Bedrijfsgegevens (indien van toepassing)
  • Logingegevens
  • Aankoop- en betaalgegevens
  • IP-adres
  • Bestanden die je opslaat op onze servers (back-ups)
  • Supportgeschiedenis

Cookies

Xel gebruikt cookies om de website te laten functioneren (zo wordt er een cookie geplaatst wanneer je een product in de winkelwagen stopt) en om informatie te verzamelen over het gebruik van onze website (analytische cookies).

Anonieme bezoekersgegevens

Wij maken gebruik van Google Analytics, Visual Website Optimizer en Google Adwords (Double Click). Deze cookies verzamelen – voor zover mogelijk geanonimiseerd – informatie over het gebruik van onze website.

Je kunt het gebruik van cookies uitschakelen in de instellingen van de browser. Na het uitschakelen van de cookies is het niet mogelijk om in te loggen of een product te bestellen.

De door jou gedeelde persoonsgegevens

Soms worden er persoonsgegevens gedeeld in een reactie op een blog, een mailtje of een supportticket. Deze gegevens worden alleen gebruikt als ze nodig zijn om je verder te helpen.

E-mail

Xel bewaart e-mail van klanten op de servers, totdat de klant deze e-mail ophaalt of verwijdert. Xel neemt, zonder werkgerelateerde reden, geen notie van de inhoud van deze e-mails.

Verbindingsgegevens

Wanneer je verbinding maakt met een website op onze servers dan worden enkele gegevens, zoals het IP-adres en het type browser, opgeslagen in onze logs. Deze logs worden bewaard om de veiligheid op ons platform te garanderen, het traceren van problemen en het plannen van netwerkcapaciteit. Wij bewaren deze verbindingsgegevens vier dagen.

Voor welke doeleinden worden (persoons)gegevens verwerkt?

Deze (persoons)gegevens hebben wij nodig om:

  • (sneller) support te verlenen;
  • jou te informeren over jouw producten en bestellingen;
  • toegang te verlenen tot het control center;
  • contact op te nemen;
  • het afnemen van diensten mogelijk te maken;
  • een overeenkomst af te sluiten en onze diensten te verlenen;
  • jouw account te beschermen tegen fraude en aanvallen;
  • een nieuwsbrief te verzenden;
  • inzicht te krijgen over hoe onze website gebruikt wordt;
  • de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren.

Hoe lang worden deze (persoons)gegevens bewaard?

Gegevens worden bewaard tot het contract eindigt of de wettelijke verplichte bewaartermijn verloopt.

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen bij Xel. In iedere nieuwsbrief kan jij je afmelden.

Derde partijen en persoonsgegevens

We zullen jouw gegevens nooit verkopen aan derden. Wij delen alleen gegevens met derden wanneer dat ons wettelijk verplicht wordt of wanneer het nodig is om onze diensten te leveren.

Wanneer een openstaande rekening na drie betaalherinneringen niet betaald is, kunnen gegevens gedeeld worden met een incassobureau.

Domeinregistratie

Voor het registreren van een domeinnaam moeten bepaalde persoonsgegevens gedeeld worden met de uitgevende instantie. Anders is de registratie niet mogelijk. De door jou geregistreerde domeinnaam en de benodigde persoonsgegevens zijn vindbaar via de whois van de uitgevende instantie. Mocht je dit niet willen, dan kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van een anonieme registratie.

Beveiliging

Toegang tot persoonsgegevens is afgeschermd en enkel medewerkers die persoonsgegevens nodig hebben om hun functie te verrichten krijgen toegang tot persoonsgegevens. Meer informatie over ons informatiebeveiligingsbeleid is hier te vinden.

Inzagerecht en klachtrecht

Ben je klant van Xel of heb je persoonsgegevens met ons gedeeld? Dan heb je het recht om deze persoonsgegevens in te zien, aan te passen en/of te verwijderen.

De door jou ingevulde persoonsgegevens kan je inzien en veranderen in het control center onder het kopje ‘Klantaccount’.

Zijn er vragen, specifieke verzoeken of klachten? Neem dan via het control center contact met ons op. Je hebt ook recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

De privacyverklaring kan worden aangepast. Deze pagina bestaat altijd uit de laatste versie.
Laatste aanpassing: 23 mei 2018

Postadres

Xel Media BV
Postbus 14086
3508 SC Utrecht (NL)

Vestiging

Wilhelminapark 25
3581 NE Utrecht (NL)
Tel: 030 - 267 17 10
Fax: 030 - 214 82 81
E-mail: info@xel.nl
KvK nr: Utrecht 32079808
BTW nr: NL813705265B01

Openingstijden

Ma t/m Vrij 09:00 - 17:00

ING bank

rek. nr: 86.88.111
SWIFT/BIC code: INGBNL2A
IBAN: NL38INGB0008688111

Storing?

Als er zich een storing voordoet op één van onze servers (of op uw eigen VPS, dedicated- of managed server), dan kunt u deze storing hier doorgeven. Wij zullen direct naar uw melding kijken.

© 1999 - 2018 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden