Een domeinnaam zoeken in jezelf en jouw bedrijf

Veel mensen kiezen voor een domeinnaam die reflecteert wat ze doen, wie ze zijn of wat ze aanbieden.

Stel je wilt een bedrijf starten waar je andere bedrijven helpt om gezonder te werken. Je houdt je bezig met de vraag: hoe kan ik door de werkomgeving aan te passen de werknemers blijer, gezonder, fitter, creatiever, gemotiveerder en productiever maken?

Brainstormen om een geschikte domeinnaam te verzinnen

Neem eerst een paar minuten de tijd om elk woord op te schrijven dat je met jou en jouw werk associeert. Nederlandse en Engelse woorden.

In dit geval krijg je dan een lijstje met woorden als: fit, workplace, gezondheid, productiviteit, werken, adviseur, pauze etc.

Tips voor het zoeken van een goede domeinnaam

Vervolgens kijk je of er leuke en passende combinaties zijn. Probeer ook eens kleine zinnen maken en lidwoorden te gebruiken.

De meeste combinaties zijn niet bijzonder. Maar dat maakt ook niet uit. Het doel is om een handvol goede te vinden. En soms moeten we eerst tien slechte ideeën op schrijven voordat we bij een goede komen.

Dit zijn de resultaten van een brainstorm van vijf minuten

  • Productievepauze.nl
  • Blijwerken.nl
  • Eengezondewerkplaats.nl
  • Workandhealth.nl
  • Fitwerken.nl
  • Gezondenproductief.nl
  • Aproductiveworkplace.nl
  • Gezondwerken.nl

Mijn favoriet van deze brainstorm is ‘productievepauze.nl’.

Een domeinnaam zoeken met een domeincheck

Heb je een lijstje met leuke domeinnamen? Dan is het tijd om te controleren of de domeinnamen beschikbaar zijn.

Via deze domeincheck kan je binnen twee seconden zien of de domeinnaam nog vrij is. Van de acht voorbeelden uit de brainstormsessie waren er nog bijvoorbeeld nog vier vrij, inclusief productievepauze.nl.

Is de domeinnaam nog vrij?

Dan kan je stoppen met zoeken en starten met registreren. Een .nl domeinnaam kost bij xel € 9,95 per jaar. Een schijntje. Wil je direct een website maken? Dan kan je het best direct een hostingpakket bestellen. Wil je alles direct in één keer goed regelen, bekijk dan onze WordPress hostingdiensten.