Waarom moet ik een domeinnaam reserveren?

  1. Jouw domeinnaam veiligstellen voor toekomstig gebruik
  2. Vergroten van je bereikbaarheid
  3. Vergroten van je vindbaarheid
  4. Een perfect adres voor je eigen website
  5. Handig voor reclamedoeleinden

Waarom een .nl domeinnaam reserveren?

De .nl domeinextensie is het vijfde grootste landendomein ter wereld. Er zijn meer dan 6 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd. Dit aantal groeit nog elke dag. Het kan daarom lastig zijn om een sterke .nl domeinnaam te vinden die nog vrij is. Wanneer je een domeinnaam reserveert, kan niemand jouw domeinnaam nog vastleggen. Via de domeincheck controleer je of jouw gewenste .nl domeinnaam nog beschikbaar. Voor 9.95 per jaar is een .nl domeinnaam al in jouw bezit.

De opties beperken zich niet tot een .nl domeinnaam. Onze domeincheck laat de beschikbaarheid van de populairste domeinextensies ter wereld zien, zoals .com of .net. Zo zie je in één oogopslag welke extensies er vrij zijn en welke niet. Lukt het niet om een domeinnaam te verzinnen? Misschien helpen onze tips voor het kiezen van een sterke domeinnaam je wel.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een webadres. Dit webadres kun je koppelen aan een property – een bestemming. Dit kan je website zijn, maar ook bijvoorbeeld één van je sociale media profielen. Daarnaast kun je een domeinnaam doorverwijzen naar een andere domeinnaam. Wanneer je een domeinnaam niet koppelt aan een website, dan heb je de domeinnaam geparkeerd. Bij xel kun je je geparkeerde domeinnaam op elk moment upgraden en koppelen aan je website.

Website hosting

Waarschijnlijk ben je van plan om in de toekomst een website, webshop of blog te maken. Dan heb je website hosting nodig. We bieden verschillende hostingpakketten aan; voor ieder wat wils. Of je nu met ons basic startpakket een persoonlijke blog wil maken of met ons basic groei pakket voorbereid wilt zijn op een bezoekerspiek.

We hebben ook een geoptimaliseerd WordPress platform. WordPress is het meest populaire CMS ter wereld. Met ons platform is je website is tot wel zes keer zo snel, beantwoorden wij al je WordPress vragen, beheer jij je back-ups en meer. Eenvoudiger je eigen website maken kan eigenlijk niet. We hebben verschillende WordPress pakketten, voor zowel de beginners als de pro’s.

Aan de slag

Klaar voor de eerste stap naar je eigen website? Gebruik dan onze domeincheck om je domeinnaam snel vast te leggen en te reserveren voor later gebruik. Als je klaar bent om aan jouw online droom te beginnen, kun je de domeinnaam in jouw xel omgeving gemakkelijk upgraden en koppelen aan een hostingpakket.