Hoe verhuis ik een .nl domeinnaam?

Op deze pagina wordt uitgelegd welke stappen u dient te volgen om een .nl domeinnaam succesvol naar Xel Media te verhuizen.

1. Aanvragen verhuizing

U kunt de verhuizing eenvoudig aanvragen via de website van Xel Media. Als u de domeinnaam bij uw huidige provider heeft opgezegd, dan moeten zij u voorzien van een ‘token’ (verhuiscode / auth code). Deze code is de sleutel voor het verhuizen van een .nl domeinnaam.

Wilt u een domeinnaam weg van Xel Media verhuizen? Ga dan naar het control center, klik op Service en vervolgens opĀ ‘beveiligd contact’. Vul hier de domeinnaam in die u wil verhuizen en vraag specifiek naar de verhuiscode. Na het verzenden van het formulier ontvangt u binnen een werkdag de autorisatie code (verhuiscode).

2. Controleren van de houder gegevens

Om een .nl domeinnaam te kunnen verhuizen moet de huidige houder instemmen met de verhuizing. U kunt via de website van de SIDN controleren op welke gegevens de domeinnaam is geregistreerd.

Als de domeinnaam niet op de correcte naam staat, dient de houder eerst gewijzigd te worden. Alleen uw huidige provider kan een houderwijziging aanvragen, neem hiervoor dus contact op met uw huidige provider. Mocht u al klant bij ons zijn en een domeinnaam bij ons willen wegverhuizen, dan kunt u zelf een houderwijziging aanvragen in het Control Center.

3. Voltooing van de verhuizing

Wanneer wij in het bezit zijn van het ‘token’ en u aangeeft de domeinnaam te willen verhuizen, dan zetten wij de verhuizing in gang. Als de aanvraag voor verhuizing door ons correct is ingediend bij SIDN, dan wordt de domeinnaam direct verhuisd.

o Overzicht weergeven

Contact klantenservice

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Xel Media.

Mail uw vraag naar info@xel.nl

U ontvangt binnen 8 uur een antwoord terug!

Bel naar 030 - 267 17 10

Onze klantenservice is iedere werkdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

© 1999 - 2019 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden