Hoe kan ik een .com/.net/.org/.info/.biz domeinnaam verhuizen?

Hoe kan ik mijn domeinnaam verhuizen?

Op deze pagina wordt uitgelegd welke stappen u dient te volgen om een verhuizing succesvol af te ronden.

1. Aanvang van de verhuizing

Het verhuizen van een domeinnaam in deze categorie neemt ongeveer 7 werkdagen in beslag als aan alle voorwaarden is voldaan. Start een dergelijke verhuizing dus niet vlak voor het aflopen bij uw huidige provider.

2. Het verwijderen van de lock op de domeinnaam

Domeinnamen in deze categorie worden standaard ‘gelockt’. Dit is een veiligheidsmaatregel om domeinkapingen te voorkomen. Om de domeinnaam te kunnen verhuizen moet deze lock (tijdelijk) verwijderd worden. Zodra de verhuizing voltooid is wordt deze automatisch weer door Xel Media gelockt.

3. Opvragen van de AUTH Code / EPP Code

Elke domeinnaam in deze categorie heeft een unieke code, ook wel de AUTH Code (autorisatie code / verhuiscode)) of EPP Code genoemd. U heeft deze code nodig om de verhuizing van de domeinnaam goed te keuren. Dit is wederom een standaard veiligheidsmaatregel welke moet voorkomen dat domeinnamen onrechtmatig worden verhuisd. Als registrant van de domeinnaam kunt u deze code opvragen bij uw huidige provider .

Wilt u een domeinnaam weg van Xel Media verhuizen?

Ga dan naar het control center, klik op Support en vervolgens op ‘beveiligd contact’. Vul hier de domeinnaam in die u wilt verhuizen en vraag specifiek naar de verhuiscode. Na het verzenden van het formulier ontvangt u binnen een werkdag de autorisatiecode (verhuiscode).

4. Controleer het Admin contact e-mail adres

Voor elke domeinnaam in deze categorie is er een ‘Administrative Contact’. Tijdens de verhuisprocedure wordt er een e-mail bericht gestuurd naar het e-mail adres van dit contact. Met dit e-mail bericht kan de verhuizing goedgekeurd worden. Het is dus belangrijk dat u controle heeft over dit e-mail adres. Controleer bij uw huidige provider of het e-mail adres goed is ingesteld. Deze informatie wordt gepubliceerd in de Whois.

5. Het voltooien van de verhuizing

Zodra u bovenstaande voorbereidingen heeft getroffen kunt u de verhuizing aanvragen via de website van Xel Media. De verhuizing wordt dan direct door ons in gang gezet. Als u de verhuizing reeds had aangevraagd kunt u een e-mail bericht sturen naar onze helpdesk met de vraag of wij de verhuizing opnieuw kunnen opstarten.

Een aantal dagen nadat wij de verhuizing hebben opgestart ontvangt u een e-mail bericht waarin uw goedkeuring voor de verhuizing wordt gevraagd. In dit bericht is een link opgenomen, als u hierop klikt komt u op een webpagina waar u de verhuizing kunt goedkeuren. Hiervoor heeft u de genoemde AUTH Code / EPP Code nodig. Als u dit heeft gedaan zal de verhuizing in principe binnen ongeveer 4 dagen zijn verhuisd.

Opmerkingen

  • Een .com/.net/.org/.info/.biz domeinnaam kan pas 60 dagen na registratie, verlenging of verhuizing worden verhuizing.
  • Zeg de domeinnaam inclusief dienst(en) altijd op bij uw huidige provider
  • Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, of zijn er andere problemen met een verhuizing, neemt u dan even contact op met onze helpdesk.
o Overzicht weergeven

Contact klantenservice

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Xel Media.

Mail uw vraag naar info@xel.nl

U ontvangt binnen 8 uur een antwoord terug!

Bel naar 030 - 267 17 10

Onze klantenservice is iedere werkdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

© 1999 - 2018 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden