Hoe kan ik uploaden met WINSCP?

Logo WINSCP

Deze handleiding leert u stap-voor-stap hoe u de bestanden op uw hosting account kunt beheren onder Windows, met het programma WinSCP.

Voor bestandsbeheer, via FTP onder Windows, kunt u het programma WinSCP gebruiken. WinSCP is gratis te gebruiken en werkt goed samen met Windows voor een prettige gebruikerservaring en veilige bestandsoverdracht. U kunt WinSCP hier downloaden: http://www.winscp.net.

In de voorbeelden worden de gegevens behorende bij de account met login vh63076-1, waarop de domeinnaam voorbeeld.eu staat, gebruikt. Gebruik voor het instellen van uw eigen account de instellingen die u van ons heeft ontvangen. U kunt in het Control Center deze gegevens, zoals uw wachtwoord, raadplegen en wijzigen.

Stap 1: WinSCP FTP-programma starten

Om te beginnen met het uploaden en downloaden van bestanden voor uw website, start u het programma WinSCP door op uw bureaublad het op icoon  te dubbelklikken. Als WinSCP niet op uw bureaublad staat, kunt u het programma starten via het Startmenu: Start -> Programma’s -> WinSCP -> WinSCP.

Stap 2: Verbinden met uw account

Als u WinSCP heeft opgestart dan ziet u een venster dat er ongeveer uitziet zoals hieronder weergegeven. Om bestanden te downloaden en uploaden, moet u eerst verbinden met uw account op onze servers.

Om te verbinden met de server waar uw website staat, vult u bij Adres doelcomputer de domeinnaam in van uw website. Als u meerdere domeinen op een account heeft ondergebracht kunt u, willekeurig, een van deze domeinnamen gebruiken.

Bij Gebruikersnaam vult u de gebruikersnaam in van uw Xel Media hosting account. U heeft de gebruikersnaam met een bijbehorend wachtwoord per e-mail ontvangen. Beschikt u niet over deze gegevens, dan kunt u die raadplegen of wijzigen in het Control Center.

Bij Wachtwoord vult u het wachtwoord in voor de account waarmee u wilt verbinden.

Verbinden met uw account

Als u deze drie velden heeft ingevuld, dan kunt op Inloggen klikken om de verbinding te maken. Als u de instellingen wilt bewaren voor als u later nog eens moet inloggen, dan klikt u op Opslaan… U kunt dan een naam invullen voor de verbinding en op OK klikken.

Sessie opslaan

De eerste keer dat u met uw account verbindt, krijgt u een melding zoals hieronder weergegeven. Door hier op Ja te klikken, geeft u aan dat u de server waar uw account staat vertrouwt. Klik op Ja en ga door naar stap 3.

Sleutel toevoegen aan de cache

Stap 3: Bestandsoverdracht

Als alles goed is gegaan is WinSCP nu verbonden met uw hosting account en ziet u een venster dat er ongeveer zo uitziet als hieronder weergegeven. Net als veel andere FTP-programma’s geeft WinSCP tegelijkertijd de lokale bestanden weer en de bestanden die bij ons op uw account staan. Links worden de bestanden op uw computer weergegeven en aan de rechter kant ziet u de bestanden die op uw hosting account staan.

Na het inloggen ziet u aan de rechterkant in ieder geval een of meerdere mappen staan met als naam een domeinnaam, waarvoor u bij ons een website heeft. Om bestanden te uploaden naar een website bladert u naar de locatie op uw account waar het bestand moet komen.

Bestanden uploaden

Vervolgens kunt aan de linker kant een bestand opzoeken dat u wilt uploaden. Als u het bestand heeft gevonden, dan kunt u het met de muis van links naar rechts slepen. WinSCP zal het bestand gaan uploaden naar uw hosting account. U kunt ook direct uit de Verkenner een bestand in uw hosting account plaatsen door het met de muis uit de Verkenner te slepen en los te laten in de rechter kant van WinSCP.

U kunt nu bestanden uploaden en downloaden. Voor meer vragen over de hostingdiensten van Xel Media kunt u terecht bij onze helpdesk. Voor meer hulp bij het gebruiken van WinSCP en Windows kunt u de meegeleverde documentatie van WinSCP en Microsoft raadplegen.

o Overzicht weergeven

Contact klantenservice

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Xel Media.

Mail uw vraag naar info@xel.nl

U ontvangt binnen 8 uur een antwoord terug!

Bel naar 030 - 267 17 10

Onze klantenservice is iedere werkdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

© 1999 - 2019 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden