Hoe kan ik uploaden met FUGU?

Logo FuguDeze handleiding leert u stap-voor-stap hoe u de bestanden op uw hosting account kunt beheren onder Mac OS X, met het programma Fugu.

Voor bestandsbeheer, via FTP onder Mac OS X, kunt u het programma Fugu gebruiken. Fugu is gratis te gebruiken en werkt goed samen met Mac OS X voor een prettige gebruikerservaring en veilige bestandsoverdracht. U kunt Fugu hier downloaden:

http://rsug.itd.umich.edu/software/fugu/.

In de voorbeelden worden de gegevens behorende bij de account met login vh5143-2 gebruikt. Gebruik voor het instellen van uw eigen account de instellingen die u van ons heeft ontvangen. U kunt in het Control Center deze gegevens, zoals uw wachtwoord, raadplegen en wijzigen.

Stap 1: Fugu FTP-programma starten

Om te beginnen met het uploaden en downloaden van bestanden voor uw website, start u het programma Fugu op door in de Dock op het icoon  te klikken. Als Fugu niet in de Dock staat, kunt u het programma starten door in Finder naar Applications te gaan en daar te dubbelkllikken op het icoon voor Fugu.

Stap 2: Verbinden met uw account

Als u Fugu heeft opgestart dan ziet u een venster dat er ongeveer uitziet zoals hieronder weergegeven. Om bestanden te downloaden en uploaden, moet u eerst verbinden met uw account op onze servers.

Om te verbinden met de server waar uw website staat, vult u bij Connect to de domeinnaam in waar die website onder staat. Als u meerdere domeinen op een account heeft ondergebracht, dan kunt u, willekeurig, een van deze domeinnamen gebruiken.

Bij Username vult u de gebruikersnaam in van uw Xel Media hosting account. U heeft de gebruikersnaam met een bijbehorend wachtwoord per post ontvangen. Beschikt u niet over deze gegevens, dan kunt u die raadplegen of wijzigen in het Control Center.

Verbinden met server

Als u deze twee velden heeft ingevuld, dan kunt op Connect klikken om de verbinding te maken en doorgaan naar stap 3.

Stap 3: Wachtwoord invullen en opslaan

Fugu vraagt voor het verbinden om uw wachtwoord, zoals weergegeven in de afbeelding hieronder. Vul het wachtwoord in dat hoort bij de account waarmee u wilt verbinden.

U kunt de wachtwoorden voor uw verbindingen door Fugu laten opslaan. Fugu gebruikt hiervoor de centrale Keychain wachtwoordendatabase die standaard in uw Mac OS X zit. Mac OS X en andere applicaties die met wachtwoorden werken kunnen hier veilig wachtwoorden opslaan, zodat u ze niet hoeft te onthouden. U kunt deze wachtwoorden altijd achterhalen met gebruik van uw Mac OS X wachtwoord in de applicatie Keychain Access, waarmee u uw opgeslagen wachtwoorden kunt beheren.

Als u het ingevulde wachtwoord wilt opslaan in uw Keychain, zet dan een vinkje bij Add password to keychain.

Wachtwoord opslaan met keychain

Als u uw wachtwoord heeft ingevuld en heeft aangegeven of u het wachtwoord wilt laten onthouden, dan kunt u op Authenticate klikken en verder gaan met stap 4.

Stap 4: Bestandsoverdracht

Als alles goed is gegaan is Fugu nu verbonden met uw hosting account en ziet u een venster dat er ongeveer zo uitziet als hieronder weergegeven. Net als veel andere FTP-programma’s geeft Fugu tegelijkertijd de locale bestanden weer en de bestanden die bij ons op uw account staan. Links worden de bestanden op uw computer weergegeven en aan de rechter kant ziet u de bestanden die op uw hosting account staan.

Na het inloggen ziet u aan de rechterkant in ieder geval een of meerdere mappen staan met als naam een domeinnaam, waarvoor u bij ons een website heeft. Om bestanden te uploaden naar een website bladert u naar de locatie op uw account waar het bestand moet komen.

Bladeren naar locatie

Vervolgens kunt aan de linker kant een bestand opzoeken dat u wilt uploaden. Als u het bestand heeft gevonden, dan kunt u het met de muis van links naar rechts slepen. Fugu zal het bestand gaan uploaden naar uw hosting account. U kunt ook direct uit de Finder een bestand in uw hosting account plaatsen door het met de muis uit de Finder te slepen en los te laten in de rechter kant van Fugu.

uploaden met FUGU naar hostingaccount

U kunt nu bestanden uploaden en downloaden. Voor meer vragen over de hostingdiensten van Xel Media kunt u terecht bij onze helpdesk. Voor meer hulp bij het gebruiken van Fugu en Mac OS X kunt u de meegeleverde documentatie van Fugu en Apple raadplegen.

o Overzicht weergeven

Contact klantenservice

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Xel Media.

Mail uw vraag naar info@xel.nl

U ontvangt binnen 8 uur een antwoord terug!

Bel naar 030 - 267 17 10

Onze klantenservice is iedere werkdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

© 1999 - 2019 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden