E-mail account instellen in Apple Mail

Deze handleiding helpt je met het instellen van een e-mail account in Apple mail.

In de voorbeelden worden de gegevens behorende bij de account met login ‘mailboxnaam’ gebruikt.  Heb je nog geen mailbox (en/of e-mailadres) aangemaakt? Lees dan hier hoe je een mailbox aanmaakt en hier hoe je een e-mailadres voor jouw mailbox aanmaakt. Weet je jouw gegevens niet meer? Dan kan je de loginnaam van jouw mailbox vinden in het control center. Daar kan je ook een nieuw wachtwoord aanvragen.

Stap 1: Account toevoegen

  • Open Apple Mail door op het icoon Apple Mail Icon in de Dock te klikken of ga in Finder naar Applications en dubbelklik op het icoon voor Mail.
  • Om te beginnen met het toevoegen van een account kiest u in de menubalk van Mail voor: ‘Mail’ → ‘Voeg account toe’ (Engels: ‘Mail’ → ‘Add Account’).

applemail01

  • Kies voor de optie ‘Add Other Mail Account…

applemail02

Het toevoegen van de account gaat nu beginnen en u kunt verder met stap 2.

Stap 2: Gebruikersgegevens

Op de eerste pagina van de wizard kunt u instellen welke naam en welk e-mailadres u als afzender wilt gebruiken voor de e-mail die u via deze account gaat versturen. U kunt hier uw eigen naam gebruiken of bijvoorbeeld de naam van uw bedrijf of een afdeling daarvan. Ontvangers van uw e-mail zien deze gegevens in hun eigen e-mailprogramma en gebruiken die voor bijvoorbeeld hun adresboek en voor het versturen van antwoorden op uw mail.

  • Voer hier ook het wachtwoord in van uw mailbox.

applemail03

Als u klaar bent met het invullen van de velden klikt u op ‘Create’. De instellingen worden geverifieerd, maar omdat deze niet automatisch gevonden kunnen worden klikt op op ‘Next’ en gaat u verder naar de volgende stap.

Stap 3: Inkomende mail

In deze stap maken we de instellingen voor het ontvangen van e-mail. U heeft hierbij in ieder geval uw loginnaam en uw wachtwoord nodig voor de account die u wilt gaan instellen. Als u deze gegevens niet heeft, dan kunt u ze raadplegen of aanmaken in het Control Center.

  • Bij Account Type kunt u kiezen voor POP of IMAP. Beiden worden door ons ondersteund en u kunt hier het type kiezen wat u het liefst wilt gebruiken. Voor uitleg over de verschillen tussen POP en IMAP kunt u het artikel E-mail instellen lezen.
  • De Mail Server voor Xel Media e-mailaccounts is mail.xel.nl. Via deze server heeft u toegang tot uw e-mailaccount.
  • Bij User Name en Password vult u de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft ingesteld voor de e-mailaccount.

applemail04

  • Als alle gegevens zijn ingevoerd, klikt u op ‘Next’.

De wizard zal nu de instellingen controleren en eventuele problemen melden. Als er een probleem is met het verbinden, controleer dan de gegevens die u heeft ingevuld. Zijn de gegevens correct, maar kan er geen contact gelegd worden met de inkomende mailserver, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk om het probleem op te lossen.

Als het testen van de instellingen is gelukt, dan kunt u verder gaan naar de volgende stap.

Stap 4: Uitgaande mail

In deze stap wordt uitgelegd hoe u de account in kunt stellen om uitgaande mail te versturen via Xel Media. Als u mail wilt versturen via uw Internetprovider, dan kunt u bij hun terecht voor uitleg en instellingen.

De Outgoing Mail Server van Xel Media is mail.xel.nl.

  • Vul bij ‘Username’ de gebruikersnaam van uw mailbox in, en vul bij ‘Password’ het wachtwoord van uw mailbox in. U kunt hier dezelfde gegevens gebruiken als bij Stap 3: Inkomende mail.

applemail05

  • Klik als u klaar bent met invullen op ‘Create’.

Apple mail zal ook deze gegevens testen en u op de hoogte stellen van eventuele problemen. Controleer bij problemen uw gegevens en neem zonodig contact op met onze helpdesk. Als de tests lukken, dan is uw mailaccount toegevoegd.

Voor meer vragen over de e-maildiensten van Xel Media kunt u terecht bij onze helpdesk. Voor meer hulp bij het gebruiken van Apple Mail kunt u de meegeleverde documentatie van Apple raadplegen.

U bent nu klaar met het instellen van de e-mailaccount. Voor meer vragen over de e-maildiensten van Xel Media kunt u terecht bij onze helpdesk. Voor meer hulp bij het gebruiken van Apple Mail kunt u de meegeleverde documentatie van Apple raadplegen.

o Overzicht weergeven

Contact klantenservice

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Xel Media.

Mail uw vraag naar info@xel.nl

U ontvangt binnen 8 uur een antwoord terug!

Bel naar 030 - 267 17 10

Onze klantenservice is iedere werkdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

© 1999 - 2018 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden