Hoe kan ik een 404 pagina instellen?

Bij het bezoeken van een website, kan het wel eens voorkomen dat u op een niet-bestaande pagina uitkomt (404-error). Wij hebben voor elke domeinnaam die bij ons gehost wordt een standaard 404-pagina ingesteld. U kunt er ook voor kiezen om een eigen 404-pagina in te stellen die wellicht beter past bij het ontwerp van uw website, door middel van een .htaccess bestand. Als u bent ingelogd met een FTP-programma, ziet u onderstaand scherm:

404 instellen afbeelding 1

Opslaan als .htaccess

De map voorbeeld.eu verwijst naar de ruimte die kan worden gebruikt om bestanden up te loaden voor de website www.voorbeeld.eu. Selecteer deze map door erop te dubbelklikken. Hier ziet u een aantal bestanden en/of mappen. Klik met de rechtermuisknop in het scherm van de map voorbeeld.eu zonder dat u een ander bestand selecteert. Kies in het uitklapmenu voor new -> file en sla dit bestand op als ‘.htaccess’. U kunt voor elke foutmelding die u krijgt een aparte pagina instellen, een zogenaamd ‘ErrorDocument’.

afbeelding 2 404 instellen

ErrorDocument 404

Open het .htaccess bestand dat u zojuist gemaakt hebt. Dit kunt u het beste openen in notepad of kladblok/editor. Voor een 404-pagina dient u de volgende regels tekst in de editor te vullen. ErrorDocument 404 [verwijsadres] Zie onderstaande afbeelding voor meer informatie:

404 instellen

Map error aanmaken

Hier geeft u aan dat het om een html-pagina gaat die de website moet laten zien als er een 404-fout optreedt. De foutmelding verwijst naar een html-bestand in de map ‘error’. Deze map kunt u zelf aanmaken. Dat komt er dan als volgt uit te zien:

Map voor 404 pagina aanmaken

Onderstaande afbeelding laat het bestand zien. Zoals u in de adresbalk kunt zien, staat het bestand in ‘error’. In het .htaccess bestand verwijst u dus naar het bestand 404.html in de map ‘error’.

verwijzen naar uw 404 pagina

Eigen 404 pagina

Nu kunt u het .htaccess bestand opslaan, en de foutmeldingspagina’s zijn direct actief. Voor meer informatie over de mogelijkheden van een .htaccess-bestand kunt u terecht op de website van Apache. Let op: Deze website is in het Engels!

http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/core.html#errordocument

o Overzicht weergeven

Contact klantenservice

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Xel Media.

Mail uw vraag naar info@xel.nl

U ontvangt binnen 8 uur een antwoord terug!

Bel naar 030 - 267 17 10

Onze klantenservice is iedere werkdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

© 1999 - 2019 Xel Media BV | Prijzen zijn exclusief BTW | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden