Mijn website wordt met fouten getoond

Je website wordt niet goed getoond of je krijgt een foutcode in beeld. Dit wordt meestal veroorzaakt door een fout in de code van je website en kan verholpen worden door de ontwikkelaar van je website. De meest voorkomende problemen die je kunt tegenkomen zijn:

Verschillen tussen browsers

Je website werkt wel goed in de ene browser maar niet in de ander. Meestal manifesteert zich dit doordat een visueel onderdeel van je website niet correct wordt weergegeven. De ontwikkelaar van je website is verantwoordelijk voor het functioneren van je website op de diverse browsers.

PHP errors

Je website is zichtbaar maar op een of meerdere pagina’s krijg je een PHP error message te zien. De ontwikkelaar van je website is verantwoordelijk voor het correct functioneren van de gebruikte PHP code en kan deze fouten voor je oplossen. Een voorbeeld van een PHP error message zie je hieronder:
‘Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /var/www/account/domein/errors.php on line 11’

MySQL errors

Een ander veelvoorkomend geval is een probleem met een database query. De ontwikkelaar van je website is verantwoordelijk voor de uitgevoerde database queries en kan deze corrigeren. Hieronder zie je een voorbeeld van een mogelijke MySQL error:
‘Warning: mysql_fetch_row(): 4 is not a valid MySQL result resource in C:padnaarbestand.php on line 210’

404 pagina

Wanneer je een URL bezoekt die niet (meer) bestaat, krijg je een 404 pagina te zien (404-error). Wij hebben voor elke domeinnaam die bij ons gehost wordt een standaard 404-pagina ingesteld. Als je deze te zien krijgt, heb je een niet bestaande pagina onder je website opgevraagd. Als deze eerder wel bestond is de pagina gewijzigd of verwijderd door de ontwikkelaar van je website. Je kunt ook je eigen vormgegeven 404 pagina tonen. Hoe je dat kan doen kun je nalezen in het volgende artikel: Errordocumenten