Hoe verhuis ik een .nl domeinnaam?

Op deze pagina wordt uitgelegd welke stappen je dient te volgen om een .nl domeinnaam succesvol naar xel te verhuizen.

1. Aanvragen verhuizing

Je kunt de verhuizing eenvoudig aanvragen via de website van xel. Als je de domeinnaam bij jouw huidige provider heeft opgezegd, dan moeten zij je voorzien van een ‘token’ (verhuiscode / auth code). Deze code is de sleutel voor het verhuizen van een .nl domeinnaam.

Wil je een domeinnaam weg van xel verhuizen? Ga dan naar jouw xel omgeving, klik rechtsboven op het account icoon en vervolgens op ‘Support’. Kies voor beveiligd contactformulier en vul hier de domeinnaam in die je wilt verhuizen en vraag specifiek naar de verhuiscode. Na het verzenden van het formulier ontvang je binnen een werkdag de autorisatie code (verhuiscode).

2. Controleren van de houder gegevens

Om een .nl domeinnaam te kunnen verhuizen moet de huidige houder instemmen met de verhuizing. Je kunt via de website van de SIDN controleren op welke gegevens de domeinnaam is geregistreerd.

Als de domeinnaam niet op de correcte naam staat, dient de houder eerst gewijzigd te worden. Alleen jouw huidige provider kan een houderwijziging aanvragen, neem hiervoor dus contact op met jouw huidige provider. Mocht je al klant bij ons zijn en een domeinnaam bij ons willen wegverhuizen, dan kun je zelf een houderwijziging aanvragen in jouw xel omgeving.

3. Voltooing van de verhuizing

Wanneer wij in het bezit zijn van het ‘token’ en je aangeeft de domeinnaam te willen verhuizen, dan zetten wij de verhuizing in gang. Als de aanvraag voor verhuizing door ons correct is ingediend bij SIDN, dan wordt de domeinnaam direct verhuisd.