Hoe kan ik een .com/.net/.org/.info/.biz domeinnaam verhuizen?

Hoe kan ik mijn domeinnaam verhuizen?

Op deze pagina wordt uitgelegd welke stappen je dient te volgen om een verhuizing succesvol af te ronden.

1. Aanvang van de verhuizing

Het verhuizen van een domeinnaam in deze categorie neemt ongeveer 5 werkdagen in beslag als aan alle voorwaarden is voldaan. Start een dergelijke verhuizing dus niet vlak voor het aflopen bij je huidige provider.

2. Het verwijderen van de lock op de domeinnaam

Domeinnamen in deze categorie worden standaard ‘gelockt’. Dit is een veiligheidsmaatregel om domeinkapingen te voorkomen. Om de domeinnaam te kunnen verhuizen moet deze lock (tijdelijk) verwijderd worden. Zodra de verhuizing voltooid is wordt deze automatisch weer door xel gelockt.

3. Opvragen van de AUTH Code / EPP Code

Elke domeinnaam in deze categorie heeft een unieke code, ook wel de AUTH Code (autorisatie code / verhuiscode) of EPP Code genoemd. Je hebt deze code nodig om de verhuizing van de domeinnaam goed te keuren. Dit is wederom een standaard veiligheidsmaatregel welke moet voorkomen dat domeinnamen onrechtmatig worden verhuisd. Als registrant van de domeinnaam kan je deze code opvragen bij je huidige provider.

Wilt je een domeinnaam weg van xel verhuizen?

Ga dan naar jouw xel omgeving, klik vervolgens op je profiel icoon, support en vervolgens op ‘beveiligd contact’. Vul hier de domeinnaam in die je wil verhuizen en vraag specifiek naar de verhuiscode. Na het verzenden van het formulier ontvang je binnen een werkdag de autorisatiecode (verhuiscode).

4. Controleer het Admin contact e-mail adres

Voor elke domeinnaam in deze categorie is er een ‘Administrative Contact’. Tijdens de verhuisprocedure wordt er een e-mail bericht gestuurd naar het e-mail adres van dit contact. Met dit e-mail bericht kan de verhuizing goedgekeurd worden. Het is dus belangrijk dat je controle hebt over dit e-mail adres. Controleer bij je huidige provider of het e-mail adres goed is ingesteld. Deze informatie wordt gepubliceerd in de Whois.

5. Het voltooien van de verhuizing

Zodra je de bovenstaande voorbereidingen hebt getroffen kun je de verhuizing aanvragen via de website van xel. De verhuizing wordt dan direct door ons in gang gezet. Als je de verhuizing reeds had aangevraagd kun je een e-mail bericht sturen naar onze helpdesk met de vraag of wij de verhuizing opnieuw kunnen opstarten.

Een aantal dagen nadat wij de verhuizing hebben opgestart ontvang je een e-mail bericht waarin je goedkeuring voor de verhuizing wordt gevraagd. In dit bericht is een link opgenomen, als je hierop klikt kom je op een webpagina waar je de verhuizing kunt goedkeuren. Hiervoor heb je de genoemde AUTH Code / EPP Code nodig. Als je dit hebt gedaan zal de verhuizing in principe binnen ongeveer 5 dagen zijn verhuisd.

Opmerkingen

  • Een .com/.net/.org/.info/.biz domeinnaam kan pas 60 dagen na registratie, verlenging of verhuizing worden verhuisd.
  • Zeg de domeinnaam inclusief dienst(en) altijd op bij je huidige provider.
  • Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, of zijn er andere problemen met een verhuizing, neem dan even contact op met onze helpdesk.