De nieuwe .UK extensie vastleggen

10 juni 2014 was de .uk extensie gelanceerd door de registrar Nominet (ook de registrar van .co.uk, .org.uk en me.uk).

Een kortere, scherpere en eenvoudigere Britse extensie die – zoals het hoort – de nadruk legt op de naam van de website.

Vrij voor iedereen om domeinnamen op te registreren. Althans, iedereen met een adres in het Verenigde Koninkrijk.

Heb jij al een .co.uk- of een .org.uk-extensie?

De .uk variant van elke .co.uk domeinnaam, die voor 10 juni 2014 is vastgelegd, is automatisch gereserveerd voor de houder van de .co.uk domeinnaam.

Personen en bedrijven die al een domeinnaam hebben met de extensie .co.uk of .org.uk hoeven zich geen zorgen te maken. Deze .uk-domeinnamen worden gereserveerd, en kunnen tot 10 juni 2019 probleemloos aangevraagd worden door de houders.

Waarom een .uk-domeinnaam registreren?

De Britse markt is een grote markt. In januari 2014 waren er 10,5 miljoen websites die als domeinextensie .uk droegen. Dat maakte het de drie na grootste extensie, achter .com, .de en .net. Als u van plan bent om een bedrijf te runnen die zich richt op Groot-Brittannië, dan is een .uk-extensie een goede keuze.

Een goede .uk domeinnaam bedenken?

Hoe bedenk je een goede domeinnaam? Een goede domeinnaam is een naam die iedereen makkelijk kan onthouden. Een kortere domeinnaam is dan ook makkelijker te onthouden dan een langere. Via de domeincheck kan je controleren of de gewenste domeinnaam beschikbaar is.