8 redenen om je eigen naam als domeinnaam vast te leggen

Je eigen naam als domeinnaam. Grote kans dat je nu denkt dat je het niet nodig hebt, maar later zul je merken dat het erg handig is. In dit artikel staan 8 redenen waarom dat zo is.

1. Je bent niet alleen op de wereld

Niet alle hondjes heten Fikkie, maar tenzij jouw naam North West is, is de kans best wel groot dat er nog iemand op de wereld is die jouw naam draagt. Zoek jouw naam maar eens op in Google. Met je eigen naam als domeinnaam is de kans groot dat jouw website bovenaan de zoekresultaten komt te staan als men jouw naam Googelt. Zorg er dus voor dat jij de domeinnaam eerder hebt dan je naamgenoten.

2. Jouw eigen plekje op het internet

Had je vroeger een account op Hyves? Heb je nu een account op Facebook? Sociale netwerksites blijven niet voor altijd bestaan, maar jouw eigen domeinnaam wel. Je zorgt er dus voor dat mensen jou altijd kunnen vinden op internet, ook als sociale netwerken ophouden te bestaan.

3. Meer functies dan alleen een website

Als je geen eigen website wil maken, dan kun je jouw domeinnaam nog altijd laten verwijzen naar een andere website. Naar Twitter bijvoorbeeld, of LinkedIn. Of naar een andere pagina met jouw gegevens, zoals about.me. Je kan je domeinnaam ook als e-mailadres gebruiken, zodat je eindelijk af bent van de dat rare e-mailadres dat je vroeger hebt aangemaakt.

4. Het kan helpen voor sollicitaties

Je eigen website kan ook helpen in toekomstige sollicitatiegesprekken. Waarom een stapel papiertjes over je eigen functioneren meenemen, als je mensen kan verwijzen naar jouw website? Op internet kun je namelijk een veel betere cv maken dan dat papier ooit mogelijk zal maken. Kijk maar naar de cv van Robby Leonardi, en naar een CV die wordt gezien als de beste CV ooit.

5. Je kan bloggen en een naam maken in je niche

Als je goede en waardevolle stukjes schrijft over jouw niche, dan kun je daar best beroemd mee worden. Met een blog kun je namelijk lezers ontvangen die, als je een goede blog hebt, terug blijven komen. Als er ook een goede promotie bij komt, kun je veel lezers bereiken, en zelf een beroemde blogger worden.

6. Je kan het gebruiken om een extraatje te verdienen.

Als eerste is het goed om te waarschuwen dat je niet moet verwachten dat je geld uit je blog haalt. Er zijn veel blogs en bloggers, en een groot deel zal nooit een gratis kop koffie uit de blog krijgen.

Maar het is wel mogelijk dat er geld uit kan komen rollen. Er zijn namelijk veel manieren om dat te bereiken. Je kan naast je blog e-books verkopen, je kan advertenties plaatsen (zelf, of door middel van AdSense) of je kan uitgenodigd worden om voor een groep mensen te spreken. Je kan zelf ook een originele manier bedenken om geld aan je blog te verdienen, maar dit zijn de meest gangbare.

7. Je kan beïnvloeden wat mensen over jou te zien krijgen

Als je naar jezelf zoekt op Google, krijg je alle websites te zien waar jouw naam in staat. Maar heb je al eens op Google Images naar jouw eigen naam gezocht? Ook alle foto’s die je geplaatst hebt zijn vrij op internet vindbaar.

Met een eigen website kun je deze, misschien wel beschamende, foto’s niet verwijderen. Maar je kan er wel voor zorgen dat deze op andere pagina’s komen te staan dan de eerste of tweede. Dan zijn ze in ieder geval minder zichtbaar.

8. Twee bier en een domeinnaam, alstublieft

Een domeinnaam kost vaak niet meer dan 5 euro per jaar. Als je dus jaarlijks 2 of 3 biertjes minder bestelt, heb je al een eigen website. Voor 2 of 3 biertjes heb je alle voordelen die hierboven genoemd zijn. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten.

Zoek snel jouw eigen domeinnaam met onze domeincheck.