5 tips voor het registreren van een goede domeinnaam

Jouw domeinnaam is hèt adres waarop mensen jouw website kunnen vinden op het internet. Het is daarom belangrijk om goed over de keuze van jouw domeinnaam na te denken. Om je hierbij een handje te helpen geven wij jou 5 tips voor het kiezen van een goede domeinnaam.

Beter vindbaar in de zoekmachine

De domeinnaam is een belangrijke factor binnen het algoritme van zoekmachines. Een domeinnaam die een keyword bevat, zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt.

Internationaal aan de slag

Ben je van plan om binnenkort of in de toekomst internationaal te gaan? Registreer dan de domeinnaam met een internationale extensie, zoals .com of .net. Misschien wilt u uw naam zelfs onder meerdere landcodes registreren, zoals .NL, .BE en .DE.

Gevonden in jouw regio

Biedt jij je diensten alleen in een bepaalde regio aan? Dan is het plaatsen van de regio of stad achter jouw bedrijfsnaam een interessante mogelijkheid als domeinnaam. Dit kan ervoor zorgen dat mensen in jouw regio sneller bij jouw bedrijf uitkomen als ze online op zoek gaan.

Voorkom het verlies van bezoekers

Heb je een domeinnaam of bedrijfsnaam die vaak fout wordt gespeld? Registreer dan ook de fout gespelde variant en verwijs deze door naar jouw hoofddomein. Zo voorkom je dat mensen vroegtijdig afhaken als ze een typfout hebben gemaakt. Denk hierbij ook aan eventuele vergissingen met betrekking tot fonetiek; de manier waarop mensen denken dat zij uw domein schrijven als zij de naam alleen gehoord hebben.

Kort = krachtig

Een korte domeinnaam wordt vaak beter onthouden dan een lange domeinnaam. Probeer wel een zinvolle korte domeinnaam te kiezen en geen zinloze combinatie, zoals xdsx.nl

Domeinnaam suggestietool

Heb jij jouw perfecte domeinnaam gevonden, maar is deze bezet? Wij denken graag met je mee voor het verzinnen van een alternatief. Onze suggestietool zoekt op basis van trefwoorden naar beschikbare domeinnamen. Vul jouw perfecte domeinnaam in, configureer eventueel je zoekopdracht en leg jouw domeinnaam direct vast.

  • Eenvoudig in gebruik
  • Configureer je zoekopdracht
  • Ruim aanbod van domeinnamen
  • Direct vastleggen